keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Presto

Presto on majaillut Espan arvokkailla tiluksilla parisen vuotta. Kuulemani palaute ravintolasta ei ole saanut minua vaivautumaan kokeilemaan tätä ”palaa Italiaa”. Ennen kuin vasta nyt. Jos totta puhutaan, kävin kyllä ravintolassa kevyellä snack-tyyppisellä iltapalalla jo viime kesänä, mutta silloin tämä blogi oli vasta kaihoisa pilke silmäkulmassa eikä ravintola tohtinut silloin (eikä muuten edelleenkään), että sitä arvostellaan Eat.fi-sivustolla. Olin kyllä aina pitänyt ravintolan sisustusta tyylikkäänä, kun olin pälyillyt vaivihkaa sisään ohimarsseillani. Viimekesäisen pienen mozzarella & salami -seikkailun jälkeen olen nyt käynyt ravintolassa pariin otteeseen buffet-lounaalla.


Buffet-lounas tarjoillaan pettymyksekseni ravintolan ”sikaosastolla” eli kaukana isojen ikkunoiden antamista näkymistä Espan puistoon. Paremmat näköalat on luonnollisesti varattu niille asiakkaille, jotka eivät annostele lounaitaan kuivuneista pastaottimista vaan nauttivat lounaansa pöytiin kannettuina. Ehkä joskus vielä minäkin.


Buffet-lounas (10,10 €) sisältää paria alkusalaattia leipineen, paria pääruokaa sekä kahvin tai teen. Ensimmäisellä kerralla pääruokana oli äyriäispastaa ja kanaa. Maistoin molempia. Pasta oli ihan hyvää, kun sitä marinoi reilulla parmesan-kerroksella. Jälkimmäisellä kerralla tarjolla oli tomaatti-vuohenjuustopastaa sekä naudan paahtopaistia ja hunajajuureksia. Tällä kertaa pasta oli yhdentekevää, mutta paahtopaisti kastikkeella teki tehtävänsä. Näiden parin kerran perusteella uskaltaisin julistaa, että Preston lounasbuffa on sellainen, että kyllä sieltä aina syötävää löytyy ja nälkä lähtee, mutta taso ei ole taivaissa. Ok-tasoista särvintä toisin sanoen. Mutta kahvi ja pikkuhyvä vielä päälle, niin jaksaa taas ratkoa töissä pähkinöitä!

Ne mozzarellat ja salamit maistuivat kyllä silloin kesällä, kuten pari lasillista viiniäkin. Täytynee siis jatkossa keskittyä Mozzarella-baarin antimiin ja kenties kertaalleen testata sitä herrojen lounasvaihtoehtoakin! Pääseepä ainakin ihmettelemään Espan vilinää.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Presto
Eteläesplanadi 14
00130 Helsinki
http://www.ravintolapresto.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti