perjantai 26. helmikuuta 2016

Linko PizzaBar

Taas pizzalla, tosin tällä kertaa puolivahingossa. Alkuperäinen suunnitelma oli käydä ennen lätkämatsia syömässä uudistetussa Viidessä Pennissä, mutta sen olivat kansoittaneet lätkäfanit aivan tukkoon. Hätävarasuunnitelma otettiin käyttöön lennosta ja sen turvin askelsimme ystäväni kanssa kohti Taka-Töölöä ja Linkoa. En ollut siellä aiemmin käynyt, mutta huhut kertoivat ravintolan olevan usein täynnä. Pöytävarauksiakaan ei kuulemma harrasteta. Meitä kuitenkin onnisti ja saimme hallintaamme viimeisen vapaana olevan pöydän.

Aikataulu oli tässä vaiheessa tiukahko, joten nopeasti katse seinällä olevaan ruokalistaan ja tilausta kehiin. Päädyin punajuuri-vuohenjuustopizzaan (12 €) ja huuhtelujuomaksi laadukasta siideriä (Westons Vintage, 9 €). Pizzat saapuivat hyvinkin säädyllisessä ajassa tilauksesta ja pääsimme iskemään kiinni. Pizzani oli hyvä, mutta ei ihmetyksekseni yhtään enempää. Täytteet olivat laadukkaita ja maut kohdillaan, mutta heikoimmaksi osa-alueeksi jäi pizzan reuna. Reuna oli osittain palanut ja niin ilmava, että sitä oli vaikea syödä. Kokonaisuudesta jäi valjun keskinkertainen fiilis. Tuntui, että osa pizzantekotaidosta jäi piippuun. Niinpä uusinnalle on annettava tilaisuus.

Linko on kodikas kortteliravintola. Sisustus on suoraan hipsterikäsikirjan sivuilta: ikään kuin kaikki olisi huolimattomasti vain haettu kirpputorilta, vaikka taustalla on varmasti harkitumpaa suunnittelua. Ravintolassa näytti viihtyvän monenkirjavaa sakkia: vanhempia naisia, nuori isä lapsineen, parikymppinen pariskunta. Tässä juuri piileekin kortteliravintolan voima.

Linko kuuluu samaan heimoon kuin esim. Kalevankadun Putte’s. Trendikkäitä uuden aallon pizzerioita on viime vuosina syntynyt kuin sieniä sateella. Niitä yhdistää yhtäältä panostus laatuun, mutta toisaalta myös tervetullut leikkisyys, mikä näkyy mm. erikoisina täytteinä pizzoissa. Pizza on toki vakava asia, mutta ei se tarkoita sitä ettei voisi olla pientä pilkettä silmäkulmassa.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Linko PizzaBar
Linnankoskenkatu 12
00500 Helsinki
www.linkopizzabar.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti