keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

BLINIt

Venäläinen pikaruoka on tullut tutuksi parilta Pietarin reissulta. Teremok (venäjäksi tietysti Теремок) on näillä matkoilla todettu maistuvaksi, nopeaksi, helpoksi ja edulliseksi pikaruokapaikaksi. Venäläistä pikaruokaa saa Helsingistä hakemalla hakea, mikä on toisaalta ihme, kun huomioidaan venäjänkielisten osuus pääkaupunkiseudulla. Alppilassa Sturenkadulla sijaitseva BLINIt on tämän segmentin sanansaattaja ja ikääkin ravintolalla on jo viitisen vuotta. Tänä aikana on ehditty laajentua myös Vantaan Koivukylään.

On tunnettu tosiasia, että venäläiset blinit ovat erilaisia kuin Suomessa tarjottavat. Itärajan takana ne ovat ikään kuin suomalaisia lettuja, ohuita ja isoja. Suomessa blinit ovat paksumpia, tuhdimpia ja pinta-alaltaan pienempiä.



Jaoimme alkupalaksi 20 kpl paistettuja pelmeneitä peruna-sienitäytteellä (8,90 €). Halusimme nimenomaan maistaa pelmeneitä paistettuna eikä keitettynä, sillä jälkimmäiset ovat tulleet tutuiksi mm. Blinilä Bystron käynniltä. Paistettuna ne olivatkin selvästi erilaisia. Täytyy kuitenkin rehellisyyden nimissä sanoa, että jatkossa otamme pelmenimme keitettyinä – sillä tavalla ne ovat herkullisempia. Pääruoaksi vaimoni kallistui klassikon kannalle eli bliniin mädillä, smetanalla ja punasipulilla (8,90 €), kun taas itse päädyin hieman rohkeampaan kokeiluun: blini perunamuusilla, paistetuilla herkkusienillä ja smetanalla (6,90 €). Blinit toivat mieleen Teremokin vastaavat. Maussakaan ei ollut moitteen sijaa. Sen kuitenkin panimme merkille, että hinnat on vuosien saatossa nousseet inflaatiota nopeammin, minkä kyllä ymmärtää – eiväthän ne vieläkään liian korkeat ole. ”Illallinen” kahdelle alle 25 euron on hyvä diili, vaikka tällä kertaa pitäydyimmekin vesilinjalla. Blinejä saa muuten makeammillakin täytteillä, joten ne sopivat mainiosti myös jälkiruoiksi.



BLINIt on saanut vahvan aseman pääkaupunkiseudun venäläisessä pikaruokakentässä. Palvelu on etäistä, mutta sujuvaa. Ravintolan miljöö on pikaruokamainen ja kolkko. Pöytiä ei montaa ole. Ideana onkin tilata, syödä ja jatkaa matkaa – tai tilata Foodoralla! Kaupungissa on sitten muita ravintoloita pidemmän illanvieton harrastamiseen.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




BLINIt
Sturenkatu 9
00510 Helsinki
http://www.blinit.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti