lauantai 30. heinäkuuta 2016

Lonnan vohvelibaari

Lonnan saari Suomenlinnan kupeessa avautui kaikelle kansalle kesällä 2014. Kymmenen minuutin matkan päässä Kauppatorilta tällä entisellä miinanraivaussaarella luvataan raivata kaupunkilaisilta kiireet ja huolet pois. Raivaustilaa saarella ei varsinaisesti ole paljoa, sillä saaren halkaisija on luokkaa parisataa metriä. Vaikka saaresta ja sen ravintolasta on kuulunut stooria jo parin kesän aikana, pääsin itse tiluksille vasta nyt kolmantena kesänä.


Saarelle ländäyksen jälkeen oli helppo löytää väylä ravintolalle, vohvelibaarille sekä niitä yhdistävälle terassille. Koska nälkä ei ollut valtaisa ja ravintolan hinnat suhteellisen korkeat, päädyimme turvautumaan ravintolan alakerrassa sijaitsevan vohvelibaarin antimiin. Tarjolla oli suolaisia vohveleita kasvis- tai kalatäytteellä (molemmat 12 €) sekä makea vohveli, jossa tällä kertaa oli mm. raparperihilloa (10 €). Meininki kotikutoisessa vohvelibaarissa liikkui surkuhupaisan ja tragikoomisen tuulisessa välimaastossa. Nuori tarjoilija oli selvästi hätää kärsimässä baarin pyörittämisessä ja tilausten kanssa. Aurinkoisena päivänä pienen jonon toki ymmärtää. Vesikannut olivat tyhjiä. Haarukoita oli muutamia, puhtaita veitsiä ei. Niitä luvattiin pestä ja kannuja täytettiin. Vuoron saatuamme tilasimme sekä kasvis- että kalavohvelin ja menimme terassille odottelemaan.


Omassa kalatäytteisessä vohvelissani oli lohta, kurkkurelissiä, tattaria ja herneenversoja. Seuralaiseni kasvisversiossa oli puolestaan lohen sijasta parsaa ja vuohenjuustoa. Molemmat vohvelit olivat ihan mukiinmeneviä ja kävivät kokonsa puolesta välipalasta. Omaan suuhuni kovat tattarin palaset eivät sopineet ja tuntui, että ne veivät vain huomiota muilta raaka-aineilta. Hinta-laatusuhde ei kuitenkaan kohonnut ulapan yläpuolelle näissä mainingeissa. Tosin saaressa hitusen korkeamman hinnan voi ymmärtää.

Vohvelibaari oli sympaattinen kokemus ja sopii sinänsä rennon nuorekkaaseen saariympäristöön. Siitä ei kuitenkaan pääse yli eikä ympäri, että baarin ruokatuote jäi vähän epämääräiseksi ja palvelu oli sekavaa. Miljöö on toki upea eivätkä lokitkaan tuntuneet vielä löytäneen Lonnaa ainakaan vierailupäivänä niitä ei terassilla näkynyt.

Varsinainen ravintola sen sijaan on saanut ylistäviä arvioita ja ehkä vielä tulee sekin päivä, kun käymme senkin testaamassa. Mutta siihen voi mennä toiset kolme vuotta.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Vohvelibaari
Lonnan saari, Helsinki
http://www.lonna.fi/saaren-palvelut/vohvelibaari/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti