maanantai 25. heinäkuuta 2016

Ravintola Vispilä

Mitä tulee mieleen Forssasta? Ei paljon mitään, vai? Vaikka teollisuuskaupunki on ottanut osumaa talouden rakennemuutosten myötä, on Forssassa ravintola-asiat kuitenkin olleet hyvällä tolalla jo useamman vuoden. Tästä voidaan kiittää edesmennyttä Köökkiä ja nyttemmin sen paikan kaupungin ykkösraflana ottanutta Vispilää. Olemme muutama vuosi sitten testanneet Köökin ja todenneet sen erittäin laadukkaaksi paikaksi. Nyt oli testivuorossa loppukeväästä ovensa avannut Vispilä. Se täytynee kuitenkin totuuden nimissä todeta, että emme me nyt aivan pelkästään gastroturisteina pelmahtaneet paikalle, vaan todellinen syy Forssan visiittiin oli siellä asuva ystävämme.


Vispilän ruokalista on ällistyttävän herkullisen kuuloinen ja hyvin rakennettu. Valinnanvaraa ei ole ylettömästi, mutta aivan riittävästi. Kaiken lisäksi tekisi mieli maistaa melkeinpä kaikkea! Alkuun otimme kuitenkin iloisella päällä olleelle seurueellemme pullollisen talon samppanjaa (Taittinger Réserve, 60 €). Asiaan vihkiytyneet kuiskuttelevat, että kyse olisi pohjoisen pallonpuoliskon halvimmasta pullo- ja lasihinnasta (lasi 8 €), mutta ehkä ei lähdetä keulimaan, vaan todetaan vain, että kyse on joka tapauksessa äärimmäisen asiakasystävällisestä hinnoittelusta.




Samppanja sai aivosoluni rentoon moodiin ja pystyin lopulta tekemään ruokiin liittyvät valintani: alkuun tartarpihvi ja paahdettua leipää (9 €) sekä patatas bravas (5 €), pääruoaksi tuliset lehtipihvit vartaassa, kauden kasviksia ja savustettu chilivoi (24 €). Tartar-annos oli yksinkertaisesti kaikessa herkullisuudessaan taivaallinen. Parhaimpia alkupaloja pitkään aikaan! Myös perunat olivat erinomaisia ja voittaisivat helposti n. 90 % espanjalaisista ”aidoista” virkaveljistään. Pääruokana tarjoiltu lehtipihvi-annos oli sekin maukas ja raikas kokonaisuus. Sen kanssa tarjoiltu punaviini sopi annokseen erinomaisesti. Vaikka vatsa alkoi täyttymään ruoista, en voinut vastustaa jälkiruokaa. Otin rohkeasti listan vaikeimmin lausuttavan annoksen eli raparperi clafoutiksen (8 €). Kyse oli kuitenkin ranskalaisesta pannarista jäätelön kera. Tämäkin annos oli makuhermoja hyväilevä kokonaisuus ja kruunasi loistavasti sujuneen illallisen.


Riehakkaan illanvieton (paikallinen yökerho & karaoke & paljon kuitteja) ja sitä vaisumman aamun jälkeen löysimme itsemme seuraavana päivänä jälleen Vispilästä, tällä kertaa sen terassilta ja edestämme sangriakannun (18 €). Nälkää kerättyämme olikin luontevaa ”siirtyä” lounaan kimppuun. Olin seurueemme ainoa, joka valitsi buffetista tarjoillun kotiruokalounaan (10 €) muiden kohdistaessa valintansa normilistan tarjontaan. Kotiruokalounaana oli possunniskaa ja haudutettua kaalia. Vaikka annos oli perin oivallinen, ei se päässyt lähellekään edellisillan edesottamuksia. Vaimoni tekikin viisaammin: tartarpihviannos pääruokakokoisena (15 €) oli seuraavanakin päivänä voittajan valinta. Onneksi pääsin osingoille!


Vispilän miljöö on miellyttävän kodikas. Terassilta oli lounasaikaan hauska tiirailla kylänraitin menoa ja meininkiä. Palvelu oli illallisen aikana rentoa ja nauravaista. Lounaalla palvelu oli sen sijaan kokemattomamman oloista ja hiukan hapuilevaa. 

Vispilä on taivaan lahja forssalaisille hyvän ruoan ystäville. Harvassa tämän kokoluokan pitäjässä on näin hyvä laaturavintola. Vispilässä kannattaa ehdottomasti poiketa pidemmänkin matkan takaa!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu





Ravintola Vispilä
Hämeentie 11
30100 Forssa
http://www.vispila.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti