tiistai 5. heinäkuuta 2016

Ristorante Gastone

Kun pääkaupungin italialaisia ravintoloita alkaa pähkimään, tulee ensimmäisten joukossa mieleen Korkeavuoren Gastone. Ei ole tiedossa, kuinka pitkään Gastone on italialaisia herkkujaan tarjonnut, mutta joka tapauksessa niin kauan kuin minä vain muistan. Sen verran tyyriiltä se on kuitenkin aina tuntunut, että illallisen olen välttänyt kaikki nämä vuodet, vaikka lounas on vuosien varrella tullut useampaan otteeseen testattua. Toden totta: italialaisessa ravintolakentässähän ristorante kuuluu hienoimpaan kastiin eli pizzaa Gastonesta on turha tilailla.

Tällä kertaa olin lounaalla työkaverin kanssa ja molempien valinta kohdistui karitsapataan perunamuusilla (12,90 €). Tehtäköön se nyt vielä selväksi, että Gastone ei ole mikään buffapaikka. Eli homma toimii niin kuin se klassisessa italialaisessa ristorantessa kuuluukin. Valinnanvaraa lautasannoksissa kuitenkin riittää lounarihintaisesta (pasta) vajaan parinkympin annokseen (ankanrintaa).


Alkuun tuotiin pari viipaletta artesaanileipää, jota pystyi kastamaan oliiviöljyyn. Toimii aina oivallisesti ruokahalun herättäjänä! Karitsapata oli suunmukainen kokonaisuus kaikessa pröystäilemättömyydessään, mutta ei harmikseni yhtään enempää. Maut olivat vähän haaleita ja tuntui, että enempäänkin olisi ollut rahkeita. Annos oli myös melko maltillisen kokoinen. No, sen ei pitäisi haitata kaltaistani toimistorottaa.

Palvelu sujui ystävällisesti ja ripeästi puolityhjässä ravintolassa. Miljöö on arvokkaan tuntuinen, kuten ristorantelle sopii. Lounaan perusteella Gastone tarjoaa perushyvää autenttista italialaista ruokaa hieman turhan arvokkaalla hinnalla.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Ristorante Gastone
Korkeavuorenkatu 45
00130 Helsinki
www.gastone.fi/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti