torstai 4. elokuuta 2016

Tony’s Deli & Tony’s Street Bar

Italialaisesta keittiöstä ponnistava Tony’s Deli on pitänyt majaansa Bulevardilla jo hyvän tovin. Paikan värikkäästä historiasta voi itse asiassa käydä lukemassa nettisivuilta. Itseäni ainakin kiinnostaa usein myös ravintolan ”tarina” ruokien ja juomien rinnalla. Kyse on kuitenkin aina kokonaisuudesta, kun käy ravintolassa.

Tony’s Delissä on tullut käytyä vuosien saatossa silloin tällöin. Aina on kuitenkin jäänyt takaraivoon kaihertamaan skidi pettymys. Ei iso, mutta sellainen, että olisiko paikalla potentiaalia väkevämpäänkin suorittamiseen. Tämä kirjoitus perustuu viimeisimpiin lounas- ja afterwork-käynteihin.


Lounaalla tarjolla on kotiruokabuffet, joka sisältää salaattipöydän, keiton, leipävalikoiman, varsinaisen pääruoan ja toki kahvin (10,20 €). Käyntikerralla pääruokana oli lasagnea. Alkusalaattipöydän valikoima ei herättänyt hurraa-huutoja, kuten karusta kuvasta voi itse kukin todeta. Tasonnostoa ei valitettavasti saatu aikaiseksi pääruoankaan kohdalla. Lasagne oli mennyt lämpöastiassa ja nälkäisten barbaarien käsissä mössöiseksi eikä makukaan ollut mieleenpainuva.


Seuraava käyntikerta osui työpäivänjälkeiseen nautiskeluhetkeen ja suuntana oli itse asiassa viime vuoden keväällä ovensa katutasoon avannut Tony’s Street Bar. Alkuun otin kesän kunniaksi lasillisen raikasta rosee-viiniä (Zenato Bardolino, 16 cl 9,20 €). Ruokapuolelta päädyimme seuralaiseni kanssa jakamaan antipastovalikoiman (35 €). Tarjoilija alkoi tilauksen jälkeen koota tiskistä erinäisiä antipastoja suurelle kolmikerroksiselle tarjoiluvadille. Hetken päästä löysimmekin edestämme mm. juustoja, kinkkua, salamia, härkää, lohta, kasviksia, perunamunakasta sekä focacciaa ja pestoa. Kokonaisuus oli sekä tyylikäs että laadukkaasti koottu. Erilaista makupalaa löytyi riittämiin. Parasta olivat yrttipaahdetut tomaatit sekä härkä. Harmittavan mauttomaksi jäi puolestaan perunamunakas, josta olen kuitenkin aina pitänyt Espanjan reissuilla todella paljon.






Tony’s Delin miljöö on kutsuva. Suuri kattoikkuna antaa valoa ja luo avaruutta ravintolaan. Katutason Street Bar oli myös viihtyisän oloinen paikka. Erityismaininnan annan informatiivisista ja hyvin tehdyistä nettisivuista. Laadukkaita nettisivuja ei voi pitää itsestäänselvyytenä vielä tänäkään päivänä. Tony’s Deli on paikkansa ansainnut Helsingin ravintolakentässä, mutta omaan mieleeni se jää edelleenkin jonkinlaisena tuhlaajapoikana.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Tony’s Deli & Tony’s Street Bar
Bulevardi 7
00120 Helsinki
http://www.tonysdeli.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti