sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Bistro Cumulus

Kaukana takana ovat ne ajat, kun oli järkevää mennä mihin tahansa muualle syömään kuin hotellin omaan ravintolaan. Ainakin Meilahdessa sijaitsevan Bistro Cumuluksen kohdalla hotellien ravintoloihin kohdistuvat vanhahtavat epäluulot on syytä kiikuttaa pihakompostiin maatumaan, sillä toukokuussa avautunut bistroravintola tarjoaa kiehtovan ja modernin ruokalistan herkut valoisassa ympäristössä.


Mainion sijaintinsa vuoksi (ravintola on ihan kotikulmillani) olen käynyt Bistro Cumuluksessa syömässä useasti sekä lounaalla että ilta-aikaan. Voidaankin sanoa, että etäpäiväni kohokohta on lounasvisiitti Bistroon. Lounaalla (10,20 €) tarjolla on laadukas ja monipuolinen buffetkokonaisuus, joka hakee vertaistaan koko kaupunginkin mittakaavassa. Useimmille meille tavan tallaajille jo pelkkä alkusalaatti-, tai paremminkin alkupalapöytä, riittäisi aivan hyvin. Salaatteja löytyy useampaa sorttia, minkä päälle erilaisista purnukoista voi haalia lautaselleen mitä erinäisempiä pikkuherkkuja. Kuitenkin alkupalapöydän lisäksi valittavana on paria eri pääruokaa sekä keittoa ja leipää. Jälkimmäiset olen joutunut inhimillisen kantokyvyn vuoksi jättämään väliin, mutta pääruokaa on aina pitänyt testata. Ja hyvä niin, sillä kokeilemani pääruoatkin ovat olleet ensiluokkaisia. Kyseessä on todennäköisesti yksi kaupungin monipuolisimmista lounaskohteista ja erityisesti juuri lounaan hinta-laatusuhde nousee täyteen viiteen tähteen.




Lounaalla puolenpäivän aikaan ravintolassa on aikamoinen hulina, ja kävipä kerran niinkin, että jouduin oikein metsästämällä metsästämään itselleni pöytäpaikkaa. Uskaltaisin väittää, että Bistro Cumulukseen tullaan lounaalle myös reilusti hotellin omien seinien ulkopuoleltakin, sillä kuten sanottu: lounasdiili on yksi kaupungin parhaimpia. Ravintola olisi päässyt heittämällä lokakuussa julkaisemaani vuoden parhaat lounaat -listalle. Sanottakoon vielä, että lounaan hintaan kuuluu luonnollisesti kahvi ja pienellä lisäinvestoinnilla saa makumatkan päättää jälkiruokaan, mutta se on itseltä jäänyt toistaiseksi testaamatta.


Iltaisin meno on rauhallisempaa, vaikkei ravintola silloinkaan tyhjillään ole ollut. Saattaa jopa käydä niin, että pääsee ikkunapaikoille seuraamaan vilkkaan vaarallista Tukholmankadun liikennettä. Bistron iltamenu on särmikkään monipuolinen, siitä löytyy kivaa twistiä ja se on selvästi ajassa kiinni. Makuja on haettu laajalla pensselillä ympäri maailmaa. Annoksia voi helposti jakaa pöytäseurueen kesken. Vaikkei tiivis lista sisällä kymmeniä ruokalajeja, niin on sanomattakin selvä, että nyt on syöjässä vika, jos ei löydy mitään sopivaa suuhunpantavaa.


Iltalistaa on tullut kahlattua läpi jo jonkin verran: tutuiksi ovat käyneet alkuruoista härkäannos sekä lohisashimit, kuten myös ranut erilaisilla lisämausteilla ja majoneeseilla. Pääruoista olen maistanut ainakin parin vuoden takaista hittiä kana-avokadopastaa (13 €) sekä aivan viimeisimmällä keikalla härän ulkofileetä valkosipulisen maustevoin, vihannesten ja ranujen komppaamana (26 €). Varsinkin pihviannos oli kaikessa muhkeudessaan todella tasokas annos. Jälkiruokalistan limepiiras (6,20 €) tarjoillaan veikeästi purkista. Makujen puolesta kaikki on kuten pitääkin ja lopputuloksena saan raikkaan ja suunmukaisen päätöksen illalle.


Ravintolan miljöö on skandinaavisen vaalea ja raikas. Suuret ikkunat tuovat kaivattua valoa suureen tilaan, mutta antavat samalla myös näkymiä ulos. Ainakin omasta mielestäni elävä elämä on melkeinpä aina mielenkiintoisempaa katseltavaa kuin hienoinkaan taulu. Tarjoilu on ollut ystävällistä, mutta ei haittaisi, jos sitä saisi säädettyä 15 % ripeämmäksi.

Bistro Cumuluksen paras puoli on herkullinen ja moderni ruokalista sekä ilta- että lounasaikaan yhdistettynä laadukkaaseen keittiöosaamiseen. Jos Bistro Cumulus edustaa hotelliravintoloiden tulevaisuutta, niin olen onnellinen.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Bistro Cumulus
Tukholmankatu 2
00250 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti