sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Popot Café & Bistro

Popot-bistrolla oli suuret saappaat täytettävänään, kun astelimme pakkasesta sisään ravintolaan. Fine dining -isoveli Roux oli voittanut alkuvuodesta Suomen Gastronomian Seuran Vuoden ravintola -tittelin ja bistron nimikin tuli samassa kulmassa vuosikymmeniä toimineesta kenkäkaupasta. No, jos rehellisiä ollaan, niin Rouxissa en ole vielä käynyt ja kenkäkauppakuriositeetinkin luin netistä. Yhtä kaikki, odotimme kyllä vierailua kehuttuun bistroon.

Matka Lahteen ei kuitenkaan alkanut hyvin, koska myöhästyimme junasta. Oma moka. Äkkiä soitto Popotiin pöytävarauksen myöhentämistä varten. Onneksi joustonvaraa oli ja saimme siirrettyä puolella tunnilla varaustamme.


Raskaan matkanteon jälkeen oli kuitenkin miellyttävä antautua Popotin bistrotunnelman kannateltavaksi. Alkajaisiksi jaoimme uunissa paistetun Camembert-kiekon valkosipulileivällä (12,5 €). Eheän ulkokuoren alta paljastui herkullista sulanutta valkohomejuustoa. Ainoaksi ongelmaksi muodostui se, että valkosipulileivänpalat eivät tuntuneet riittävän kaiken(!) juuston syömiseen. Se ei kai ollut tarkoituskaan.

Kesällä Pohjois-Italiaan suuntautuneen lomareissun kunniaksi molempien selkeä pääruokavalinta oli sieni-tryffelirisotto (17 €). Huumaavan tuoksuista tryffelirisottoa tuli nimittäin testailtua melko kattavasti reissulla. Popotin risotto veti täysiverisesti vertoja Italian serkuillensa. Se oli esimerkillisen tasapainoinen kokonaisuus, jossa päälle ripoteltu juusto, sienet ja tryffeli eivät kukaan yksistään dominoineet annosta. Tryffeli maistui risotossa selvästi, mitä ei voida pitää itsestäänselvyytenä, mutta se jätti roolia myös muille laadukkaille raaka-aineille. La dolce vita, mamma mia!


Tässä vaiheessa iltaa jouduimme kuitenkin toteamaan väistämättömän: junasta myöhästyminen oli johtanut pöytävarauksen myöhentämiseen, mikä tarkoitti, että seuraavat hyvän ruoan ystävät tulisivat piakkoin istumaan paikoillemme. Jälkiruokaa emme näin ollen ehtisi nauttimaan. Se on kovin pieni takaisku ihmiskunnalle, eikä kovin paljon isompi meillekään, mutta pienesti se harmitti.

Bistro Popotin miljöö on hyvin bistromainen. Meininki on enemmänkin riehakasta kuin hillityn hallittua. Ruoka- ja juomalistan tärppejä on kirjoitettu liitutaululle, baaritiskilläkin voi syödä ja  viehättävää rosoisuutta löytyy sieltä sun täältä. Palvelu oli todella ystävällistä sähläyksestämme huolimatta. Jos asuisi Lahdessa (luoja paratkoon), niin tämä voisi olla paikka, jossa käydä viisi kertaa viikossa lounaalla ja kaupan päälle viikonloppuna illallisella. Hieno lisä Lahteen, joka kuitenkin on tunnettu vielä toistaiseksi enemmän lihamukista kuin ensiluokkaisesta ankankoipi confi’sta.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Popot Café & Bistro
Rautatienkatu 26
15110 Lahti

2 kommenttia:

  1. Olimme myös kyseisessä paikassa 3 hengen seurueella ruokailemassa, mutta ajalla, että kerkisimme nauttimaan myös jälkiruoan! Yhdyn täysin edelliseen mielipiteeseen !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, täytyy ensi kerralla varata kyllä enemmän aikaa! Tai olla myöhästymättä junasta.

      Poista