maanantai 30. tammikuuta 2017

Classic American Diner

Muutamaan otteeseen olen kirjoittanut Cityn SYÖ-viikoista, jolloin tarjolla on kympin makoisaan hintaan annoksia ympäri kaupunkia. Vuosien saatossa mukana olevien ravintoloiden määrä on kasvanut tasaisesti, ollen tänä päivänä peräti 70. En enää hetkeen oikein ole jaksanut näistä viikoista innostua, kun tuntuu, että monessa mukana olevista rafloista on jo tullut käytyä ja muutenkin iso osa niistä edustaa nepalilaista koulukuntaa. Suhteestani nepalilaiseen ruokaan voi lukea tuoreesta Nilgiri-arvostelusta. Nyt käynnissä olevien viikkojen osalta bongasin kuitenkin kaksi mielenkiintoista uutta ravintolaa: Classic American Dinerin sekä ravintola Kaartin, josta tullee myös arvostelua, jahka siellä kerkeän käymään.


Keskustan Classic American Diner sijaitsee Citykäytävällä mm. Välimäen entisen Midhillin tiloissa. Vaikka sijainti sinänsä on mitä mainioin, niin nähtävästi yrittäjät ovat tiloissa vaihtuneet suhteellisen ripeään tahtiin. SYÖ-viikkojen tarjouksena sai kolmea eri burgeria tasarahahintaan (10 €). Valitsin niistä Smokey Chili Burgerin, jossa 150 gramman naudanlihapihviä säestivät mm. pekoni, mozzarella ja chilimajoneesi.


Alkajaisiksi tilasin kuitenkin friteerattuja jalapenoja juustotäytteellä ja chilimajoneesilla (7,90 €). Hassua, että viisi kappaletta niitä + majoneesikippo maksoivat lähes yhtä paljon kuin täysikasvuinen burgeri. No, hyvältä ne maistuivat ja majoneesia jäi kivasti vielä burgerin kyljessä tulevien ranujen seuraksi.


Burgeriannos oli kalpea ja valjun oloinen heti pöytään saapuessaan. Hampurilaisen pihvi oli oivan makuinen, mutta muut täytteet olivat mitäänsanomattomia, minkä lisäksi briossimainen sämpylä oli huono valinta. Joskus briossimaiset sämpylät toimivat, mutta nyt ei. Kaiken lisäksi normiveitsellä hampurilaista oli ärsyttävän vaikea syödä, kun se levisi lautaselle. Kyllähän hampurilainen kunnon veitsen vaatii. Valtava keko ranskalaisia ei myöskään auttanut annosta. Sen lisäksi, että niitä oli liikaa tavalliselle kuolevaiselle, olivat ne kuivuneita ja mauttomia. Annoksen parasta antia olikin coleslaw, joka kivasti raikasti hampurilaisen ja ranskalaisten makumaailmaa. Sekä burgeri että ranut olivat pitkästä aikaa heikkoja esityksiä. Liekö syynä sitten alennushamppari vai ylipäätään keittiön osaaminen? Se voisi selvitä seuraavalla käyntikerralla, kun ottaisi normaalin listaburgerin, mutta tulenko enää American Dinerissa käymään, kun maailma on täynnä muitakin kiehtovia ravintoloita? I doubt it.


Miljöö on ehtaa 50-luvun jenkkilää. Siitä tuli mieleen Hietalahden kauppahallin Kitty’s Milkshake Bar, joka kumartaa samoille kulmille ja samoille kultaisille ajoille. Niille kultaisille ajoille, joille Yhdysvaltojen nykyinenkin presidentti niin kovasti haikailee kotimaansa palaavan. Pidän sinänsä tällaisista teemaravintoloista, kun homma on vedetty rohkeasti päätyyn saakka. Puoliväliin jääneet hutiloinnit ovat vain epämääräisiä. Oli kiva katsella ympärilleen ja huomata erilaisia hauskoja kuriositeetteja. Tarjoilu oli ystävällistä, mutta auttamattoman sekoilevaa. Meillä tilaukset menivät oikein, mutta kahdesti kuulin, kun naapuripöytiin tuotiin väärät annokset. Kasvukipuja kenties nämäkin?

Classic American Diner on teemaravintola viimeisen päälle, mutta sen ruokatuote ei vakuuttanut. Kympin sopuhinnalla tosin vahinko jäi verrattain pieneksi.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Classic American Diner
Citykäytävä, Saarisen piha
Kaivokatu 8
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti