lauantai 25. maaliskuuta 2017

Café Art

Café Art on turkulainen kahvilaklassikko. Turun vierailuillani se kuuluu ns. vakio-ohjelmaan – paikka, jossa tulee aina pistäydyttyä. En edes käytännössä tunne Turusta muita kahviloita. Café Artissa yhdistyvät kaikki menestyvän kahvilan osatekijät: luonnollisesti erinomainen Turun kahvipaahtimon kahvi, laadukkaat syötävät sekä viihtyisät, laajat ja yllättävän moniulotteiset sisätilat – aina löytyy jokin uusi huone, jossa aiemmin ei ole käynytkään. Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä täydellinen sijainti yhdessä Turun kauneimmassa kohdassa uudehkon Kirjastosillan kupeessa Aurajoen kansallismaisemassa. Olipa runollista.


Tällä kertaa otin sekä suolaista että makeaa: lohileivän (3,40 €) ja porkkanakakkua (4,40 €). Ja tietysti kupposen suodatinkahvia (2,40 €). En nyt ryhdy sen tarkemmin analysoimaan leivän tai kakun koostumusta tai makuelementtejä, mutta totean, että tuoretta ja maukasta oli. Homma toimii, kuten sen entisen Helsinki-Turku -väliä suhanneen pikajunan vessa. Sen sijaan suodatinkahvi ei tällä kertaa sopinut täydellisesti omiin makunystyröihini, sillä parempaakin olen juonut. Ehkä kahvipapurinteen aurinkoisuus tai sateisuus eivät vain osuneet yksiin omien mieltymysteni kanssa. Itse asiassa yleensä otan Artissa jonkin erikoiskahvin.

Turussa on turha miettiä mitään kauppakeskuskahvilaa tai muuta kasvotonta tusinapullaa tarjoavaa kahvilaa, kun on olemassa Café Art. Mene ja nauti. 


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Café Art
Läntinen Rantakatu 5
20100 Turku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti