lauantai 27. toukokuuta 2017

Ciao! Caffé

Olemme jäätelökansaa. Suomalaiset syövät jäätelöä vuodessa keskimäärin 13 litraa. Se on joltisenkin paljon. Se on samalla myös eniten Euroopassa ja maailmankin mittakaavassa olemme mitalisijoilla tai ainakin hyvin likellä palkintopallin glooriaa. Kulutus arvatenkin painottuu kesään, mutta uskon, että jätski maistuu katajaiselle kansalle ympäri vuoden. Ainakin meillä on vaimon kanssa oma ”pikkuvitsi”: kesän viimeinen jäätelö syödään loppuvuoden pimeydessä ja kesän avausjäde tammikuun pakkasilla.


Ciao! Caffé on suomalainen perheyritys, jonka ensimmäinen kahvila avautui jo 12 vuotta sitten. Nykyisin toimipisteitä on 13, kuudessa kaupungissa. Minulle tutuimmaksi on tullut Helsingin paraatipaikalla sijaitsevan Kiseleffin talon kahvila. Näkymät Tuomiokirkolle ja Senaatintorille ovat hurmaavat. Useampi muukin yksikkö on vuosien varrella testattu.

Ciao! Caffén konsepti nojaa vahvasti Italiaan ja maan kahvilatuotteisiin. Valikoimista löytyy laaja kattaus erilaisia kahvijuomia, joita ääntäessä kieli menee helposti solmuun, mutta tarjolla on myös suolaista syötävää, kuten paninia, foccacciaa, ciabattaa ja salaattia. Ketjun juttu on kuitenkin artesaanijäätelö. Se valmistetaan kahviloissa, joten lopputulos on tuoreen laadukas. Samaan hengenvetoon täytyy muistuttaa, että nyt ei ole kyse mistään Ben & Jerry´sin kaltaisesta ylitsepursuavan idearikkaasta ja äklömakeasta jäätelöstä. Mikseivät nekin maistuisi, mutta ainakin tyyli on huomattavan erilainen. Ciao! Cafféssa makuja on vaikka millä mitalla eikä niitä ole tässä yhteydessä syytä alkaa muistelemaan. Varmuudella voidaan kuitenkin todeta, että jokaisen makunystyröille löytyy miellyttäviä vaihtoehtoja noin 98 % varmuusmarginaalilla. Valikoima toki vaihtelee päivittäin ja kahviloittain. Yksi maku maksaa 3,60 €, kaksi 4,50 € ja kolme 4,90 €. Ei paha.


Kesäkausi – jos sellaiseen täytyy jäätelönsyönnissä tukeutua – on vihdoin avattu, joten mene ja nauti oma osuutesi jäätelöstä. Tänä kesänä otetaan mitalisija jäätelönsyönnin ”MM-kisoissa”!

Tekstiä kirjoitettaessa taustalla soi Maaritin Jäätelökesä.


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Ciao! Caffé

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti