Raskaan laivamatkan karkottajaksi piti heti kärkeen tilata raparperi-minttu G&T (7,5 €). Aika jokeri, või mis? Värikäs drinkki näytti paremmalta kuin miltä maistui, mutta teki tehtävänsä: siirsi mielenmaiseman Tallinnaan ja viikonloppuun. Kolm Sibulatin alkupalalista on kiehtova kokoelma itään päin kallellaan olevia alkuruokia. Tästä huolimatta päädyin länsimaisen elämäntyylin ikiaikaiseen klassikkoon: härkä-carpaccioon parmesanjuustolla ja tryffelimajoneesilla (11 €). Ensipuraisut olivat hekumallisen herkullisia, mutta mitä pidemmälle annosta söin, sitä enemmän tymäkän makuinen tryffeli dominoi herkkää härkää. Maut olivat itsessään hyviä, mutta keskinäinen balanssi ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Toiseksi alkupalaksi jaoimme georgialaisen leivän (kuvassa puolikas leipä), jossa oli punajuuripestoa, hummusta ja vuohenjuustoa (7,5 €). Leipä oli mukavan rapeaa ja turhuuksien roviolle mielessäni jo aikoja sitten uhraamani vihreä salaatti annoksessa yllättävän raikasta ja hyvällä öljyllä valeltua.
Ravintolassa on ”oikeakin” pääruokalista, mutta tuhtien alkupalojen jälkeen minulle riitti aivan hyvin nuudelikeitto possulla, uppomunalla sekä asiaankuuluvilla vihanneksilla ja sienillä (10 €). Liemi oli hartaudella tehty, kuten tällaisissa keitoissa pitääkin. Possu oli mehevää, muhevaa ja maistuvaa. Kun vihannekset ja sienetkin toimivat, voin todeta, että keitto oli nappisuoritus. Juomien suhteen jatkoin jokerilinjalla, sillä valitsin keiton kaveriksi jenkki-rieslingin (15 cl, 7 €), have you ever heard about that? Pienenpienen makeuden ja hyvän hapokkuuden rajapinnalla tasapainoileva viini oli osuva valinta possukeitolle. Koska iltaselle oli varattu Restoran Noa, ei jälkiruoille jäänyt tällä kertaa sijaa.
Ravintolan sisustus on rosoisen tyylikäs. Sisustuslehtiä on luettu, kun raflan miljöötä on luotu. Jostain syystä olen kaikilla kolmella käyntikerralla löytänyt itseni ravintolan hirsiseinäiseltä puolelta. Ulkoapäin katsottuna se onkin lisärakennus, mutta ei sitä sisällä muusta kuin seinistä huomaa. Tarjoiluhenkilökunta oli nuorta ja rennon huolehtivaista. Asiakkaasta välitettiin.
Kolm Sibulat on Tallinnan ”uuden aallon” ravintoloiden ykkösketjun laituri. Ravintola on ehdottomasti oman matkansa arvoinen.
Ruoka |
Kokemus |
Hinta-laatu |
Kolm Sibulat
Telliskivi 2
Tallinna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti