sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Bumi Café

Sain ilokseni kutsun tutustumaan Punavuoressa viiskulman lähellä sijaitsevaan Bumi Café -kahvilaan ja sen mielenkiintoiseen ruokatarjontaan. Bumi Cafén ovat perustaneet kaksi vietnamilaista opiskelijaa, jotka halusivat parisen vuotta sitten monipuolistaa vietnamilaisilla ja aasialaisilla ruoillaan helsinkiläistä ravintolakulttuuria.

Bumissa tarjolla on mm. pho-keittoa, tom yum -ramenkeittoa, dimsum-settejä, banh mi -patonkia ja kesärullia eri täytteillä. Otin pho-keiton naudanlihalla (9,90 €) ja jaoin Thaimaassa asuneen ystäväni kanssa 14 kappaleen dimsum-setin (9,90 €) ja neljä vietnamilaista kesärullaa (9,90 €). Mieleni olisi tehnyt maistaa myös banh mi -patonkia, jota en ole tainnut Suomessa koskaan maistaakaan, mutta tarkemman mietinnän jälkeen totesin, että eiköhän tilatuissa ruoissa jo ole riittävästi syötävää.


Vietnamilaisen pho-keiton parasta antia olivat täytteet: naudanliha, riisinuudelit ja yrtit. Olin ilahtunut naudanlihan riittävästä määrästä. Keitto oli muutenkin iso kulho, josta riitti syötävää. Liemi, joka on mielestäni se tärkein yksittäinen osanen keitossa, jäi tässä katsannossa takavasemmalle. Dimsum-setti oli monipuolinen ja maukas. Makuja oli haettu niin lihojen ja merenelävien kuin vihannestenkin makumaailmasta. Vietnamilaisiin kesärulliin valitsimme täytteeksi lohta ja katkarapuja. Suhteellisen isot rullat olivat kuin pieniä taideteoksia: ikään kuin salaattiannoksia käärittynä ohueen riisipaperikuoreen. Leikkisät goi cuon -kesärullat olivat suunmukaisia ja yllättävän fyysisiä. Niiden kanssa tullut soosi oli erittäin herkullista ja toi kivaa kontrastia rullien makumaailmaan. Digestiivinä nauttimani vietnamilainen kahvi (3,50 €) kondensoidun maidon kanssa paikkasi hyvin jälkiruokaa.


Tarjoilu oli kohteliasta, asiakkaalle tilaa antavaa ja varovaista. Kellertävän sävyinen kahvila on pieni: vain neljä pöytää ja kymmenen istumapaikkaa. Moni arvatenkin hakee ruokansa kahvilasta ja syö muualla. Wolt ja Foodora myös kuljettavat. Miljöö on kodikas, seiniltä löytyy perhosia ja perinteisiä vietnamilaisia riisihattuja.

Bumi Café on tunnelmallinen, vietnamilaiseen keittiöön painottava pikkukahvila Punavuoren sydämessä. Palvelu on ystävällistä ja ruoat toimivat. Ensi kerralla testaan sen haaveeksi jääneen patongin!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Bumi Café
Pursimiehenkatu 21

00150 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti