sunnuntai 21. tammikuuta 2018

F-Hoone

Telliskivessä vanhassa teollisuuskorttelissa sijaitsevassa F-hoonessa on tullut käytyä varmaankin Kolm Sibulatin ohella Tallinnan ravintoloista eniten. Ensimmäinen käyntikertani oli joskus viitisen vuotta sitten – silloin kun alettiin puhua Tallinnan ns. uuden aallon ravintoloista. Osa niistä, kuten juuri F-hoone, sijaitsee myös muualla kuin puhkitallatussa vanhassa kaupungissa. Raatihuoneentorin ulkopuolellakin on tosiaan elämää.

Ulkoapäin F-hoone ei juurikaan houkuttele, mutta sisällä se herää eloon. Rakennuksen teollinen historia ei jää epäselväksi. Paikat repsottavat, ovat sinnepäin, mutta lungilla tavalla. Kuningaspaikat ovat ikkunoiden vierellä olevalla korokkeella, josta pystyy kivasti tarkkailemaan salin sykettä. Ravintola oli aikoinaan trendin aallon harjalla, mutta onko se sitä vieläkin?

F-hoone on miljöönsä lisäksi tullut suomalaisille tutuksi edullisen hintatasonsa vuoksi. Se saattaa hämätä ihmisiä tilaamaan enemmän kuin mihin nälkä riittäisi. Minulle on käynyt käytännössä niin joka kerta. Errare humanum est. Tällä kertaa otin alkajaisiksi tartarin (7,50 €) kapriksilla, sipulilla, anjovisfileillä, kuuluisalla Muhun leivällä ja piparjuuritahnalla. Annos oli makuja täynnä, mutta ei erityisen ehyt kokonaisuus. Anjovikset olivat lautasella pyytämättä ja yllättäen. Piparjuuritahna raikasti muutoin melko tummasävytteistä annosta. Annos oli enemmän robusti kuin hienostunut. Eipä F-Hoonessa muuta voi odottaakaan. Pääruoaksi otin ramen-keiton (5 €), jossa oli munanuudeleita, ankkaa, shimeji-sieniä, korianteria ja pakollinen puolikas muna. Liemi oli maistuva, mutta parempiakin versioita on tullut vastaan. Sienet olivat tuore tuttavuus, mikä ilahdutti, mutta ankan rooli keitossa jäi turhan vajavaiseksi.


Seuralaiseni kokosi alkuun listalta salaatin (yht. 6,70 €), jossa pääraaka-aineen muodosti vuohenjuusto. Hän kuvaili annosta shakespearemaisesti hyväksi ja täyttäväksi. Pääruoka-annokseksi listalta seuralaiselle valikoitui lammaspelmeneitä kermaisessa sienikastikkeessa (6,70 €/25 kpl). Tässä kohtaa oli sovittu, että minä pääsen osingoille. Pelmenit kastikkeineen olivat tuhti, mutta maukas setti. Makumaailma oli kuitenkin sen verran yksioikoinen, että annos muuttui nopeasti hieman tylsäksi emmekä saaneet lautasta tyhjäksi edes yhteisvoimin.



Jälkiruoille ei tällä kertaa jäänyt sijaa, koska vatsat olivat täynnä ja laiva lähdössä. Kahden alkujuoman, yhden viinilasin, vesien ja edellä mainittujen ruokien hinnaksi tuli kaiken kaikkiaan sopuisat 45 euroa.

Palvelu ei mielestäni ole koskaan ollut F-hoonen erityinen vahvuus. On jopa käynyt niin, että mitä enemmän turistit ovat paikan löytäneet, sitä valjummaksi palvelu on käynyt. Ei se epäkohteliasta ole, mutta sellaista perussuorittamista. Vaikka paikan ruoat eivät tällä kertaa iskeneet ns. kybällä, on F-hoonen juttuna jatkossakin laajalta listalta löytyvät oivalliset ja edulliset ruoat yhdistettynä autenttiseen industrial-meininkiin.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




F-Hoone
Telliskivi 60A
10412 Tallinna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti