keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Kungfu Kitchen

Kungfu Kitchen oli näiden SYÖ-viikkojen kiehtovin uutuus meikäläiselle. Moderni ravintola, joka nojaa vahvasti aasialaisen keittiöön, oli yksinkertaisesti pakko pistää testiin. Ravintolan takana on muuten Masterchef-voittaja muutaman vuoden takaa. Kungfu Kitchenin nimi kuvaa kuulemma kokkien tiukkaa asennetta. Raflassa ruoanlaittoon asennoidutaan nimittäin samalla intohimolla kuin mitä vaatii päästä kungfu-mestariksi.



SYÖ-viikoilla tarjolla on kaksi erilaista kympin settiä: korealaistyylinen tartar tai kaksi banh bao -sämpylää täytteen kera. Koska olin nälkäinen ja innoissani, otin molemmat. Eikä se ollut väärin, sillä tartar-annos ei ollut järin suuri. Tartarissa oli oivalliset, mutta varsin voimakkaat mausteet, jotka dominoivat annoksen makumaailmaa jättäen lihan taka-alalle. Rapukakut tuntuivat irrallisilta, mutta toivat toisaalta annokseen rapeaa purutuntumaa. Höyrytetyt banh bao -sämpylät valitsemani karamellisoidun possunkyljen ja mm. punasipulin kera toimivat mainiosti. Pullamaisen pehmeä sämpylä tasapainotti hyvin mausteista sisältöä. Huomautettakoon tässä yhteydessä joukkomme sniiduinta kymmenystä, että ravintolan Thoreau-vesi kustantaa suolaiset kolme euroa per janonsammuttaja. Verrattain kallista tietysti toteavat.


Kungfu Kitchen on harvinaisen tyylikkäästi sisustettu ravintola. Ilahduttavia yksityiskohtia löytyy, kuten miekka ojossa ulko-ovea vartioiva ninja tai pöytään kivasti sorvattu ravintolan nimi. Yleisilme on tummanpuhuva ja linja jatkuu myös valaistuksen suhteen, mikä puolestaan näkyy kuvien laadussa. Tarjoilu oli ystävällistä ja nuorekasta. Tarjoilijan kanssa tuli puhetta ravintolassa tarjottavasta brunssista, joka voisikin olla seuraavan visiitin peruste.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Kungfu Kitchen
Lönnrotinkatu 18
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti