tiistai 6. helmikuuta 2018

Rune’s Ravintola

SYÖ-viikoilla on poikkeuksellisen edullista nähdä kavereita syömisen merkeissä. Kympin annoksella pääsee pitkälle, mutta totuuden nimissä täytyy sanoa, että usein on kiva ottaa kylkeen alkupalaa tai viiniä. Vai ottaako joku tosikkona vain kympin setin ja poistuu paheksuvien katseiden saattelemana ulos?

Rune’s ei ollut minulle entuudestaan tuttu, minkä vuoksi se oli luonnollinen valinta maanantai-illan kohtaamispaikaksi entisen kollegan kanssa. SYÖ-viikkojen tarjouksessa oli joko kanaa ja lohkoperunoita, metsäsienirisottoa tai burgeri. Metsäsienirisotto olisi ollut elegantti valinta, mutta alkaneen viikon kunniaksi päädyin kuitenkin roisiin burgeriin, mikä myöhemmin harmitti. Listalla annos oli vielä hyvänkuuloinen, jopa mahtipontinen: Black Angus-rotukarjaburger luomuleppähiilillä grillattu rotukarjaburgerpihvi á 160 g, briossi, cheddarjuustoa, tomaattia, marinoitua punasipulia, jäävuorisalaattia, Rune´sin majoneesi- ja BBQ-kastiketta, valkosipulisuolakurkkua sekä SteakHouse-frittiperunaa.


Totuus paljastui valitettavasti toisenlaiseksi. Hampurilaisen pihvi oli kohtuuhyvä ja se oli jätetty rohkeasti todella mediumiksi. Sinappinen majoneesi toimi. Muutoin burgeri sortui omaan mahdottomuuteensa yrittäessään liikaa. Lopputuloksena oli makujen sekamelska. Hampurilaisissa yksinkertaisuus on kuitenkin hyve. Esimerkiksi jäävuorisalaatti hampurilaisessa saa minulta tuomion, koska se on turhaa. Annoksen ranskalaiset olivat luvalla sanoen harvinaisen surkeat. Edes portugalilainen punaviini (9,40 €/16 cl) ei pystynyt pelastamaan kokonaisuutta.

Rune’sin sisustus on avara ja yllättävän fiini. Pöytiä ei ole asetettu vieriviereen, mitä arvatenkin kaikki arvostavat. Vaalea ja tumma lyövät onnistuneesti kättä. Tarjoilu toimi varmaan tyyliin.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Rune´s
Runeberginkatu 60
00260 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti