sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Puisto

Puisto sysäsi viime syksynä Rosson jonnekin menneisyyden kaunisteltuihin muistoihin ja valloitti Tampereen kenties parhaimman paikan Koskipuistosta Tammerkosken kansallismaisemasta. Osa jäi kaipaamaan Rosson ”legendaarista” raastepöytää, mutta ne samat tyypit kääntävät maitopurkin hinnatkin vielä markoiksi. Tässä vaiheessa kysymys kuuluu: mitä uutuusrafla sitten tarjoaa? Remonttia ainakin on tehty ja konseptia hiottu hartaasti. Lopputuloksena syntyi kahvilan, ravintolan ja delikaupan palvelukokonaisuus. Minua kiinnosti lähinnä lauantai-illan pöytävaraus ravintolassa, jääkööt kahvila ja kauppa toiseen kertaan.


Illan avasi komeasti alkupalakokoisena tilattu tattirisotto. Risottoa ryyditti mascarpone- ja parmesanjuustot sekä tryffeliöljy. Risoton maku oli herkullinen ja koostumus oikeaoppinen. Sitä oli myös sopiva määrä eli juuri sen verran, että lisää olisi tahtonut, mutta näin oli hyvä. Pääruokaa jouduin laajalta listalta pähkimään harvinaisen pitkään: burgeria, kanaa, pihviä vai pizzaa? Lopulta yllätin itsenikin valitessani rapu-chilipastan (16,90 €). Öljyssä paistettuja jättiravunpyrstöjä komppasivat fettuccini-pasta, chili, basilika, retiisi ja fenkoli. Pasta-annokset ovat toisinaan sellaista tasaista torvensoittoa alusta loppuun: hyvää, mutta mieli haikaa jo muualle. Nyt niin ei käynyt. Tuhtia pastaa tasapainottivat mm. retiisi ja fenkoli. Chilissä oli potkua parahultaisesti. Maukkaat ravut pelasivat pääroolinsa oivallisesti. Jälkiruoaksi otin vielä pari palloa jäätelöä (yht. 5,90 €). Kaunis ja toimiva annos päätti onnistuneen illan.



Puiston viinipuoli vakuutti. Ehkä se johtui siitä, että päätimme skipata tylysti vihreän kortin viinit, mutta testata silti talon punaviinin. Kyse ei kuitenkaan ollut mistä tahansa bulkkilitkusta, vaan Italiasta tulevasta Roverso 2001 -punkerosta (60 € pullo), joka on tehty harvinaisesta grasparossa-rypäleestä. Tasapainoisen elegantti viini vei pöytäseurueemme sydämet suoraan Emilia-Romagnan aurinkoiselle maaseudulle. Sen sijaan alkujuomaksi ottamani gin tonic Fiskarsilaisesta Ägräs-ginistä, ryyditettynä timjamilla sekä mustikoilla, ei ollut kaksinen. Valitettavasti kuitti, josta olisi voinut tarkistaa alkuruokarisoton ja gt:n hinnat, hävisi jonnekin Tammelan Wanhan Mestarin ja Moro Sky Barin hähmäiseen välimaastoon.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Puisto
Koskipuisto
33100 Tampere

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti