lauantai 21. huhtikuuta 2018

Lönkka

SYÖ-viikot ovat taas täällä, vaikka eihän edellisistäkään ole vierähtänyt kuin pari kuukautta. Tämänkertaisten viikkojen ykköspoimintani oli Lönkka: puolitoistavuotias ruoka- ja juomaravintola Lönnrotinkadulla, aivan siinä Naughty BRGR:n naapurissa.

Kympin hintaan tarjolla on joko latva-artisokkarisottoa tai piadina-leipää, jossa täytteenä oluessa ylikypsäksi haudutettua kanaa. Seuralaiseni otti risoton, itse päädyin pitkällisen pohdinnan jälkeen leipäseen. Mutta sitä ennen alkupalat! Valitsin Chipirones & Pimiento (8 €) -alkuruoan, joka koostui rapeasta mustekalasta, pimientos de padron -paprikoista, aiolista sekä sitruunasta. Annos oli erilaisuudessaan aika hurmaava. Mustekalaa tulee syötyä melko harvoin. Annoksen mustekala voitti ”klassiset” mustekalarenkaat mennen tullen. Ne ja takuuvarmat paprikat yhdessä aiolin kera muodostivat onnistuneen yhdistelmän. Seuralaisen vihersalaatti (5 €) oli puolestaan raikas avaus.


Piadina on italialainen katuruokatyylinen leipänen, jonka sisällä voi olla melkeinpä mitä vain. Lönkan versiossa oli tosiaan ylikypsäksi haudutettua kanaa sekä juustoa, tomaattikastiketta ja rucolaa, päällä balsamicoa. Leipä oli paistettu rapeaksi. Kokonaisuus oli muhkea ja maukas, jopa niin, että se pääsi yllättämään positiivisesti. Seuralaiseni luonnehti latva-artisokkarisottoaan parmesaanin ja pinaatin kera shakespearelaisittain ”hyväksi”.



Tilava paikka jakautuu ruoka- ja baaripuoleen. Baaripuolen houkutuksena on olutseinä eli seinä, jossa olutvalikoimaa esitellään useiden pullojen voimin. Toisen yksityiskohdan muodostaa pyöräilevä Kalevalan kokoaja Elias Lönnrot. Kolmas silmään osuva yksityiskohta ovat erilaiset valaisimet, jotka ilostuttavat ruokailijoita. Neljänneksi voi vielä mainita hauskat uudesti muodoillut viinipullot, joita käytetään nykyisin vedentarjoilussa. Tila on muuten vahvasti ruskeasävytteinen. Palvelu oli sujuvaa ja ystävällistä.

Ensivierailu Lönkkaan oli positiivinen kokemus. Lönnrotinkatu alkaa olla kohtuullisen mielenkiintoinen ravintolatarjonnan suhteen!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu





Lönkka
Lönnrotinkatu 11
00120 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti