sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Fazer Café Fazerila

Mitä oman elämänsä homo ludens keksii pääsiäispyhinä? No, käy tietysti Fazerilassa ja sen vierailukeskuksessa ihmettelemässä perinteikkään yrityksen historiaa sekä samalla maistelemassa muutamia irtonamusia. Samaan reissuun päätimme yhdistää myös brunssin (23,90 €), jota tarjoillaan parissa eri kattauksessa.



Kahvila aukeaa vierailukeskuksen sisäänkäynnistä oikealla. Se ei pelaa pienillä ja kivoilla detaljoinneilla, vaan keskittyy sisustuksensa puolesta isoihin linjoihin. Suuret, koko seinän levyiset ikkunat tuovat kaivattua kevätaurinkoa ja valoa sisätiloihin. Auringon porottaessa ikkunapöydissä tuli jopa kuuma. Toisella puolella lasiseinän takana tilaa hallitsee trooppinen puutarha, joka muuten kuului opastettuun kierrokseen, johon myös osallistuimme. Kahvilassa tilaa ja pöytiä on paljon, tosin niin on myös asiakkaita pääsiäislauantaina puolenpäivän aikaan. Osa asiakkaista on ulkomailta, kuten aasialaiset pöytänaapurimme, jotka tyytyivät vain kahveihinsa. Liikkeellä oli luonnollisesti myös paljon lapsiperheitä.




Jos on joskus käynyt esim. Kluuvikadun kahvilassa, ei Fazerilan tarjonta pääse yllättämään. Tarjolla on kohtuullisen perinteinen buffetbrunssi: leipiä, piirakoita, leivänpäällisiä, erilaisia salaatteja lisukkeineen, jogurttia, granolaa, hedelmiä, smoothieta, juustoja ja toki maankuuluja kakkuja. Mehut, suodatinkahvi ja tee kuuluivat hintaan, espoolaiset saavat euron lisähinnalla cappuccinonsa.



Riisipiirakat munavoilla ja palvikinkulla, mummonkurkut, katkarapuskagen, kylmäsavulohi, broileri ja munakokkeli muodostivat luontevan lähtöalustan jatkoa silmällä pitäen. Maustamaton jogurtti granolalla ja pähkinöillä jatkoivat varmaotteista linjaa. Aprikoosismoothie toimi oivana suunraikastajana ennen siirtymistä kakkujen ja kahvin maailmaan. Marjainen kermakakku oli hyvää, mutta muistot Kluuvikadun tarjonnasta ylittivät nyt koetun. Kahvia oli normaaliin Fasutyyliin tarjolla kahtalaista: vaaleaa ja tummaa.

Fazerilaa voi suositella lapsiperheille, lapsenmielisille ja kaikille, jotka ylipäätään tykkäävät Fazerin tuotteista! Ja meitähän riittää. Brunssien viitekehyksessä Fazerin brunssi on ns. varma valinta: ei tajunnan räjäyttäviä finessejä, mutta ei ikinä pettymyksiäkään. 

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu



01230 Vantaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti