tiistai 15. toukokuuta 2018

Kuja

Hakaniemen torin kupeessa sijaitseva Kuja ei pidä itsestään meteliä, vaikka lounasaikaan kävijöitä riittää. Tuntuukin siltä, että ravintola on paikallisten suosikki, oma pikkusalaisuus. Paikan burgereita olen kuullut kehuttavan ja olenpa joskus sellaisen tainnut käydä testaamassakin. Mutta siitä on vuosia. Viime aikoina olen sen sijaan käynyt Kujassa muutamaan otteeseen lounaalla, vaikkei se ihan omilla kulmilla olekaan.

Kujan lounaassa parasta on kenties alkusalaattipöytä. Arvostan herkullisen omaperäistä alkusalaattipöytää. Tavaraa ei tarvitse olla paljoa tarjolla, mutta sen vähän on parasta olla laadukasta ja hyvää. Kujassa homma toimii. Olen maistanut siellä mm. kasvispiirakkaa, leipäjuustoa, marinoituja vihanneksia, sienisalaattia, couscous-pohjaista salaattia, perunasalaattia ja pastasalaattia. Viimeisimmällä käyntikerrallani eteeni osui myös ihastuttavaa pähkinäistä myslileipää.



Lounaan pääruoat (normiannos 10 €, burgeri 10,40 €) tilataan ja maksetaan tiskillä sisään tultaessa. Pääruokina olen syönyt savulohi-perunasalaattia sinappikastikkeella, jauhelihaburriton ranskankermalla ja ananassalsalla sekä tattirisoton. Kaikki annokset ovat olleet tasokkaita nappisuorituksia. Keittiössä selvästi osataan tehdä herkullisia annoksia maailman eri kolkkien keittiöiden vaikutteista. Monipuolista ja veikeää. Kahvi kuuluu lounaan hintaan, kuten asiaan kuuluu. Kävipä kerran maanantailounaalla niinkin, että oli tainnut edellisviikonlopun brunssilta jäädä jonkinlainen kakkupala, jota oli kiva järsiä kahvikupposen kera.




Ruuhkaisimpaan lounasaikaan meininki Kujassa voi olla ahdasta. Joka kerta on kuitenkin paikka löytynyt. Miljöön silmäily on noilla kerroilla jäänyt vähemmälle. Baaritiski jakaa tilaa ja luo jonkinasteisen pullonkaulan. Salaattipöytä on perätuhdolla. Palvelu on tehokasta ja vähäeleistä. Homma toimii.

Kujan lounas on vakuuttanut joka kerta. Näkemykseni perusteella se onkin Hakaniemen torin lähialueiden lounaiden ykköspaikka.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Kuja
Hakaniemenkatu 7
00530 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti