perjantai 25. toukokuuta 2018

Weeruska

Weeruska valikoitui Roskapankin aurinkoisella terassilla aloitetun afterworkin luontevaksi jatkoruokapaikaksi. Olen joskus takavuosina käynyt ravintolassa, mutta siitä on tosiaan aikaa. Weeruskan kaltaisia rehellisiä ja kunnioitettavaan ikään ehtineitä kortteliravintoloita on vähän. Viimeaikaisista käynneistäni tällaisiin vastaaviin perinteisiin ravintoloihin voisi mainita visiitit White Ladyyn.

Homma ravintolassa alkoi skumppapullon kristillisellä tasajaolla, mutta sen jälkeen olikin aika miettiä ruokavalintoja. Vaikka käynnissä oli parsaviikot, mieleni teki klassista pihviä ja sen kylkeen tuhdimpaa punaviiniä. Näillä ajatuksilla päädyin Caesarpihviin (26 €) ja australialaiseen shiraziin (6,70 € 12 cl). Seurueessamme kyllä päädyttiin myös mm. hyvältä kuulostaneeseen parsarisottoon. Tilaukset tehtyämme tarjoilija muistutti alkusalaattipöydästä, jonka olemassaolo ainakin itselleni tuli yllätyksenä. Luulin niiden rajoittuneen vain lounasaikaan, mutta mikäs siinä. Salaattipöytä yllätti runsaudellaan, sillä odotin jonkinlaista raastepöydän variaatiota. Antimista sai koostettua ihan kohtuullisen setin. Sitä jäin kuitenkin miettimään, että eivätkös tällaiset alkusalaattipöydät syö asiakkaiden tarvetta ja halua tilata listalta alkupaloja?



Pihvini varasti pöytään saapuessaan pöytäseurueen huomion jo pelkällä fyysisellä olemuksellaan. Parisataa grammainen naudan ulkofileepihvi valkosipulivoin, caesarsalaatin ja bataattiranskalaisten kera oli kieltämättä vaikuttava ja mieltäylentävä näky. Kaikesta fyysisyydestään huolimatta annos oli kuitenkin todella herkullinen. Pihvi oli mainio paistoastetta myöten. Lisukkeissakaan ei ollut moitteen sijaa. Caesarsalaatti raikasti kokonaisuutta, jota oivalliset bataattiranut vielä monipuolistivat.

Weeruskan nettisivut lupaavat, että ravintolan fiilis syntyy reilusta ruoasta ja rennosta palvelusta. Voin yhtyä tähän. Weeruskasta ei tarvinnut lähteä nälissään eikä oman annokseni kilohintakaan tavoitellut troposfääriä. Visiitistä perinteiseen kortteliravintolaan jäi hyvä fiilis, johon kieltämättä vaikutti myös miellyttävä seura.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Weeruska
Porvoonkatu 19
00510 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti