lauantai 6. huhtikuuta 2019

Beerger

Kukoistuksessa olevalla Hämeentiellä marraskuussa ovensa avanneen Beergerin juuret ovat Telakkarannalla ja rakkauden kesässä 2017, jolloin yrittäjät tsekkailivat ideansa toimivuutta. Hyvin toimi – vaikka en itse sitä silloin tajunnutkaan testata – sillä nyt on oikea kivijalkaravintola toiminnassa. Vaikka kyse on panimoravintolasta, ei hommaa pusketa maalia kohti vain oluen voimalla, vaan ruokapuolen osaamista on kerätty aina tähtiravintolasta saakka.






Olen käynyt Beergerissä useasti lounaalla sekä kertaalleen ilta-aikaan. Lounaalla on tarjolla aina viikon hampurilainen, joka onkin tullut testattua useampaan otteeseen. Lounashampparit on voinut todeta lajinsa kelpoyksilöiksi! Simppeleitä, maistuvia, laadukkaita. Kyljessä ranskalaiset ja kotitekoinen ketsuppi. Ranut ovat tasoa ok, selvästi parempiakin on tullut kylillä vastaan. Koska keittiössä on osaamista olan takaa, olen voinut heittäytyä villiksi ja kokeilla muutakin kuin hampurilaista – vaikka jo ravintolan nimi velvoittaisi ottamaan aina burgerin. Maistamani turska, tuoremakkarat ja miso-possu ovat olleet hyviä. Jonkinlainen epämääräinen wau-efekti on kuitenkin jäänyt puuttumaan. Näistä paras annos oli ehdottomasti huumaava miso-possu hyvänmakuisen juuriselleripyreen kera. Tuoremakkaroiden sinappikastike jäi myös positiivisella tavalla mieleen. Lounaan hintaan (11,50 €) kuuluu aina alkukeitto ja focacciaa. Keitot ovat käsittäneet koko pitkän laatujanan: erittäin hyvästä (samettinen kurpitsakeitto) keskitasoiseen (kukkakaali-pinaattikeitto) ja sieltä kohti heikkoa päätä (joku kamala vihanneskeitto).




Siirrytään ilta-aikaan. Olin etukäteen lukenut, että kukkakaaliwingsit (8,50 €) ovat must-juttu kokeilla. Niiden kaveriksi ravintolassa suositeltiin sinihomejuustodippiä. Wingsit olivat makeassa mausteisuudessaan sinänsä kiehtova uusi tuttavuus, mutta makumaailman yksitoikkoisuus tökkäsi pahasti muutaman ”siiven” jälkeen. Pääruoaksi otin klassikko-juustoburgerin (14 €), koska en edelleenkään halunnut hampurilaisen väliin mitään ylimääräistä. Lopputulos muhevan pihvin kera olikin pelkistetyn hurmaava, tosin sisällä olleesta hopeasipulista en välittänyt yhtään. Pienet ranskalaiset (3,50 €) olivat lounaalta tuttuja. Maistamani punaviinit (portugalilainen ja italialainen) eivät jättäneet muistijälkeä.






Entisen työvaatekaupan tila on kompakti ja pelkistetty. Väriä ja elävyyttä tuovat yhtäältä viherkasvit ja toisaalta suuret ikkunat remontissa olevalle Hämeentielle sekä Lintulahdenkadulle ja sen toisella puolella olevalle Ondan terassille. Kahden istuttavat ikkunaloosit ovat luonnollisesti Beergerin parhaimmat paikat. Lounasaikaan palvelu on vähän turhankin tehokasta, koska alkukeittoa on hädin tuskin ehtinyt ryystää ensimmäistä lusikallista, kun pääruokaa kannetaan jo eteen. Palvelu on aina ollut ystävällistä.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu





Beerger
Hämeentie 15
00530 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti