maanantai 1. huhtikuuta 2019

Fat Lizard

Mitä tulee mieleen Espoon ravintolaskenestä? Ostoskeskuksen ravintolamaailmat, rääkäisee joku takarivistä. Niinhän se taitaa olla. Suomen toiseksi väkirikkain kaupunki ei ole tunnettu ravintoloistaan. Asiaan tuli kuitenkin selkeä muutos parempaan viime vuoden alussa, kun teekkarikylässä Otaniemessä aukesi Fat Lizard -niminen ravintola. Taustalla häärivät muuten samat tyypit kuin erinomaiseksi havaitussa herttoniemeläisessä Treffi Pubissa.



Koska en ole teekkari, ei veri ole aiemmin vetänyt Otaniemeen syömään, mutta nyt tuli aika sillekin. Seuralaisia odotellessa tilasin pullollisen lohjalaisen pienpanimon Top Fuel Golden Vicious -omenasiideriä varsin kovaan hintaan (11 €). Ei vastannut hintaa. Samalla oli kuitenkin kivasti aikaa silmäillä ravintolamaisemaa. Fat Lizard koostuu useammasta eri tilasta. Lähimpänä ulko-ovea on baaripuoli, sen jälkeen ruokapuoli ja aivan perällä tila, johon me ilman varausta tulleet päädyimme. Ilmeeltään perätila ei harmillisesti pystynyt vastaamaan muiden tilojen huutoon. Yleisilme on modernin tyylikäs, harkittu.




Syötävistä sirkoista sun muista suuhun pantavista hyönteisistä puhuttiin jokin aika sitten melkoisesti. Trendiin tarttui myös Fat Lizard, joka tarjoaa friteerattuja cajun-maustettuja sirkkoja pähkinöiden kera (5 €), mitä tietysti oli maistettava, kun oli kerran Espooseen asti raahautunut. Kuten tietäjät tietää, sirkat eivät itsessään maistu miltään. Silti mausteiden ja pähkinöiden ryydittämänä annos oli maistuva – toki enemmän baarisnäkkiä kuin illallisravintolan alkuruoka.



Pääruokavalinta oli hankala – sen verran herkullisen kuuloiseksi oli Fat Lizardin ruokalista laadittu. Löytyi laatupihvejä, lihapullia, simpukoita, hummeria sekä tietysti burgereita ja pizzoja. Listalla oli myös possuruokien kuningasta: Iberico-possua (31 €), johon lopulta päädyin. Pata Negra -possua komppasivat pimientos de padrón -paprikat, romesco-kastike, pico de gallo -salsa sekä erillisessä tarjoiluastiassa olleet klassiset patatas bravas -perunat. Kuten jo annoksen esittelystä voi päätellä, kyseessä oli todella herkullinen kokonaisuus. Possu oli laadukasta, eikä sen määrässä ollut säästelty. Sen makumaailmaa täydensi oivallisesti runsas romesco-kastike. Kokonaisuutta raikasti salsa. Patatas bravas -perunat ovat suuri intohimoni. Fat Lizardin versio ei noussut aivan kokemusten top 5 -listalle, mutta eivät ne kauas siitä myöskään jääneet. Muhkean hurmaava annos! Kylkeen suositeltu kalifornialainen 3 Finger Jack Zinfandel (10,80 € 12 cl) toimi moitteetta. Sitä olisi tehnyt mieli ottaa toinenkin lasillinen.



Päätin illalliseni Flaming Alaska -nimiseen uunijäätelöjälkiruokaan (12 €). Se koostui vaniljajäätelöstä, marengista, Oreo-crumblesta, vadelmista sekä vadelma- ja kinuskikastikkeista. Kompleksinen annos oli hyvä, mutta jotenkin makuja oli omaan hmm… makuuni ehkä hieman liikaa.



Fat Lizard on jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana päässyt asemaan, josta moni ravintola haaveilee, mutta harva siinä onnistuu: se on noussut kaupungin kärkiravintoloiden joukkoon. Ota siis sinäkin länsimetro alle, hyppää pois Otskissa ja testaa Lihavan Liskon ruoka- ja juomalista!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu





Fat Lizard
Tietotie 1
02150 Espoo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti