torstai 11. huhtikuuta 2019

Sesonki Gastro Bar

Ravintola Sesongista mainitaan aina kolme asiaa: 1) ravintolan taustalla oleva ravintoloitsija, Bocuse d´Or -menestyjä, huippukokki Matti Jämsen, 2) ravintolan sijainti Järvenpäässä sekä 3) ravintolan täsmällisempi lokaatio Citymarketissa, mikä tekee siitä eräiden tietolähteiden mukaan Suomen ensimmäisen grocerantin (grocery store + restaurant) eli ruokakaupan ja ravintolan yhdistelmän.

Totta tosiaan, Sesonki sijaitsee Citymarketin sisällä. Mikä ihmeellisintä, se on siellä jotenkin luontevalla tavalla. Ravintola istuu siis melkoisen onnistuneesti Citymarketin kyljessä. Toki ravintolaan on ulkona oma sisäänkäyntinsäkin. Nyt Järvenpään kylänmiehet eivät voi väittää, että huippuravintolaan saakka täytyisi kaasuttaa Helsinkiin asti, kun sisään voi käydä suoraan kassoja vastapäätä.

Vaikka luin mielenkiinnolla viime vuoden vapun tienoilla Sesongin avauksesta, jäi asia siinä kohtaa vain lukemisen asteelle. Törmäsin ravintolaan uudestaan, kun silmäilin vuoden 2019 Suomen top 50 ravintolalistausta. Sijalta 44 löytyi nimittäin Sesonki. Nimesin sen siltä istumalta seuraavaksi ravintolakohteeksi. Konseptiksi valikoitui sunnuntaibrunssi (32 €).



Sesongin brunssi toimii pöytiin tarjoilun hienolla periaatteella. Pieniä alkupala-annoksia tuodaan pöytään useampi lautasellinen, ja mikä parasta: niitä saa pyytää lisää. Pääruoka valitaan kahdesta eri vaihtoehdosta. Jälkiruokana on jäätelöbaari buffetmeiningillä.



Alkuruoaksi tarjoiltiin seuraavaa: savustettua munakokkelia ja pinaattia; paahdettua juuriselleriä ja pähkinävoimajoneesia; avokadoa, minttua ja pinjansiemeniä; katajanmarjalla maustettua makkaraa, puolukkaa ja Sesongin sinappia; paahdettua possunkylkeä, päärynää ja herkkusientä; juustoa, ilmakuivattua kinkkua ja Sesongin hilloketta; grillattua salaattia, mantelia ja persiljaa; graavattua lohta ja hovimestarinkastiketta sekä leipää ja paahdettua voita. Aikamoinen lista! Parasta antia olivat herkullinen possunkylki sekä graavattu lohi talon leivän ja paahdetun voin kanssa. Paahdettu juuriselleri yllätti positiivisesti. Sen sijaan odotin enemmän savustetulta munakokkelilta sekä grillatulta salaatilta. Annokset olivat varsin pieniä – varsinkin kun meitä oli niitä neljä jakamassa – mutta kuten kerroin, niitä sai pyydettäessä lisää. Pyysimmekin aikalailla samantien toisen kierroksen kaikkea. Jäimme miettimään, olisiko järkevämpää tarjoilla heti hieman isompia annoksia kuin tarjoilla useampi kierros pienempiä annoksia. Aikaakin siinä vierähtää. Esimerkiksi paahdettu voi oli koko ajan loppu, kun sitä tuotiin kerrallaan vain pieni veitsensipaisu.



Pääruokavalinta oli poikkeuksellisen helppo tehdä – sen verran tasokkaalta kuulosti pitkään haudutettu häränrinta parmesaanilla maustetun polentan kera. Annos olikin moniulotteisen hurmaava ja herkullinen. Härän, polentan ja kastikkeen kombinaatio toimi erinomaisesti.



Brunssin kruunasi Sesongin oma jäätelöbaari. Tarjolla oli kolmea jäätelömakua: vaniljaa, pätkistä ja veriappelsiinisorbettia. Niitä sai tuunata parilla eri kastikkeella ja lukuisilla muilla tilpehööreillä irtokarkeista maustettuihin poppareihin. Jäätelöbaari oli hauska loppuhuipennus. Vaikka annoksia oli kiva väsätä itse, ei sitä ollut tehty kovin helpoksi. Siitä pitivät huolen jäätelön hankala lusikoiminen tarjoilukulhosta sekä pienten muovisten pihtien käyttäminen lisukkeissa.



Sesongin sisällä ruokaillessaan ei tiedosta olevansa suuren ruokamarketin sisällä. Se on tietysti hyvä asia. Toisaalta toisen puolen ikkunoista avautuu kansallismaisema suurelle parkkipaikalle. Kuka bongaa vanhimman auton? Värimaailmaa hallitsee Cittarin puolen seinän kiinni olevat verhot, jotka ovat jännän vihreät. Toisen puolen ikkunoiden yläpuolella korokkeilla olevat tyhjät viinipullot ovat hauska yksityiskohta. Sesongista ei voi kirjoittaa mainitsematta sen luksusvessoja. Unisex-vessaa on yksi tyylikkäimmistä wc-tiloista, joissa olen koskaan käynyt.



Sesongin ruokatuote on kunnossa, kuten arvata saattaa, mutta brunssikonseptin käytännön toteuttamista voisi vielä hioa onnistuneemmaksi. Palvelu oli poikkeuksellisen sydämellistä.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Sesonki Gastro Bar
Helsingintie 41
04410 Järvenpää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti