torstai 30. toukokuuta 2019

Way Bakery and Wine Bar

Kallion Karhupuisto, hapanjuurileipä ja alkuviini. Niistä aineksista on tehty viime syksynä auennut Way Bakery and Wine Bar, jossa olen käynyt kahdesti: aamiaisella ja lounaalla.



Aamiainen on rakennettu luonnollisesti leivän ympärille. Valittavana on joko hapanjuurileipää tai fermentoitua perunaleipää. Leivän lisäksi voi kuitenkin tehdä kuten minä ja ottaa sen kaveriksi comté-juustoa, maalaiskinkkua ja kananmunan (9 €). Kuten arvata saattaa perunaleipä oli herkullista. Yhdessä kirnuvoin, juuston ja kinkun kanssa kokonaisuus muodostui simppeliksi, mutta laadukkaaksi. Ehkä omassa aamiaispöydässä kovasti suosimani vihannekset olisivatkin vain pilanneet ehyen kokonaisuuden? Kruunasin aamiaiseni suodatinkahvilla (3 € + santsi 0,5 €) ja hunajaglaseeratulla pullalla (3 €), joka oli syntisen hurmaava.



Aamiaiskäynnistä oli kulunut jo hyvä tovi, kun pääsin Wayhin lounastamaan. Tarjolla oli naudanrintamuhennosta, puikulaperunoista tehtyä muusia, hillosipuleita, suolakurkkua sekä vihersalaattia (11 €). Annos oli tasapainoisen maistuva, mutta ei erityisen säväyttävä. Päätin tarttua lounasviinitarjoukseen (5 €, 8 cl), joka paljastuikin raikkaaksi partneriksi liha-annokselle. Wayn kuuluisaa hapanjuurileipää saa muuten lounaan yhteydessä syödä niin paljon kuin jaksaa!



Way Bakery and Wine Barin sisätilat ovat maltillisesti mitoitettu. Interiööristä jää mieleen värikäs ruutulattia sekä pikkupöytien tyylikäs marmoripinta. Palvelu oli molemmilla kerroilla innostunutta ja välittävää.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu





Way Bakery and Wine Bar
Agricolankatu 9
00530 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti