torstai 15. elokuuta 2019

Hausman

Hausman Töölönlahden toimistorintamassa ei ole pitänyt itsestään meteliä. Ravintola on ainakin minulta lentänyt täysin ohi tutkasta. Korjasin tilanteen käymällä saksalais-suomalais-skandinaaviseen keittiöön nojaavassa ravintolassa lounaalla. Perusbuffetlounaaseen (10,30 €) kuuluu salaattipöytä leipineen, lämmin ruoka, jälkiruoka (!) sekä kahvi. Myös päivän burgeri (12 €) ja marmoripihvi (16 €) irtoaa lounaskävijälle.

Alkusalaatti ei jäänyt kutittelemaan kauaksi aikaa muistisynapseja, mutta oli sinänsä ihan kelvollinen. Pääruoaksi buffetista löytyi porsaanleikettä, pasta bolognesea sekä punajuuripihvejä jogurttikastikkeessa. Valitsemani possuleike perunamuusin ja paahdettujen porkkanoiden kera oli sekin kelvollinen, mutta aika hampaaton ja valitettavan mitäänsanomaton annos. Possustakaan ei ollut pääosan esittäjäksi. Maut ja särmä puuttuivat. Koulumyyjäisten klassikko mokkapala jälkipalana kuitenkin nosti jälleen hymyn huulille, kunnes maistoin kahvia. Se oli pahinta lounaskahvia ikinä. Kauheaa kuraa. En ymmärrä, mikä siinä oikein oli. Normaaliin suomalaiseen tyyliin en kuitenkaan maininnut ravintolalle kahvin oudon pahasta mausta mitään. Ehkä välikohtauksesta tulisi hämmentävä, jopa kiusallinen? Ehkä syy olikin minun makuaistimuksessani?


Hausman on ilmava suuren huonekorkeuden ja valoisa molemmilla seinillä olevien suurten ikkunoiden vuoksi. Tummat sävyt ja puu materiaalina miellyttävät kuitenkin silmää, vaikka yleisilme onkin toimistomaiseen kolhouteen taipuvainen. Palvelu ei jäänyt mieleen hyvässä tai pahassa.

Kokonaissuoritus Hausmanilla jäi hieman piippuun. Kovassa lounaskisassa sen paikka on katsomon puolella.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Hausman
Töölönlahdenkatu 3
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti