torstai 22. elokuuta 2019

Kuori

Falafelbaari. Konseptiltaan sellainen harvinaisuus, että ei tule ihan joka kulmalla vastaan. Mutta turkulaisessa ravintola Kuoressa sellainen on. Eikä sellaista voi jättää kokeilematta, jos käy Turussa. Näinpä kävimme testaamassa falafelbaarin antimet kesäisenä lomapäivänä.



Falafelbaarilounaaseen (10,50 €) kuuluu falafelien lisäksi lisukepöytä, josta löytyy erilaisia tahnoja, kastikkeita, salaatteja, riisiä sekä leipää. Kuoren falafelit valmistetaan joka aamu luomukikherneistä. Eikä siitä pääse mihinkään, että ne ovat erittäin maukkaita: pinnasta rapeita, mutta sisältä pehmeän maistuvia. Falafelejä säestivät erilaiset dipit, joita oli tarjolla neljää eri sortimenttiä. Kaikki kivan erilaisia, mutta toimivia. Paras oli tsatsiki. Falafelien kyljessä tarjoiltiin myös lämmintä tomaattikastiketta, mikä tuntui hiukan turhalta. Dipit olisivat riittäneet. Lisukepöydän parasta antia puolestaan olivat peruna-tillisalaatti sekä marinoitu punakaali.



Kuori oli melkein täyteen ammuttu, kun saavuimme paikalle melko myöhäiseen lounasaikaan. Suosiota on siis piisannut, enkä ihmettele. Oivalliseksi todetun falafelbaarin lisäksi tarjolla on päivittäin vaihtuva salaattikulhoannos, joka näytti myös tekevän hyvin kauppansa. Lounasviiniannoksena mainostettu valkoviini oli harmillisesti loppunut, joten vedimme lounaan arkityylisesti vesilinjalla.

Kuori ei tilana ole suuruuteen taipuvainen. Meininki täyteen pakatussa ”salissa” onkin melko ahdas. Miljööstä on kuitenkin tehty silmää miellyttävä mm. tasapainoisilla eri väreillä ja pinnoilla sekä huonekasveilla. Palvelu ei näyttäytynyt erityisen ystävällisenä, vaan enemmänkin vähäeleisenä.

Kuoren lounas jäi mieleen erityisesti kiehtovasta falafelkonseptistaan, mutta siitä huolimatta kyse ei ole vain mistään mielenkiintoisesta kuriositeetista, sillä laatua ja makua löytyy yllin kyllin.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Kuori
Hämeenkatu 8
20500 Turku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti