maanantai 30. syyskuuta 2019

Bruket Cafe

Bruket Cafe on vähän piilossa, mutta tietäjät tietää – niinhän se on mennyt maailman sivu. Ravintola sijaitsee Sörnäisissä vanhalla teollisuusalueella Elannon korttelin sisäpihalla vajaa satavuotiaan Leipätehtaan toisessa kerroksessa. Nykyisin Leipätehdas toimii mm. luovien yritysten monitoimitilana. Samassa korttelissa toimivat myös vanhat ystäväni Onda, Tanner ja Väinö Kallio.



Olen käynyt Bruketissa lounaalla muutaman kerran. Konsepti on toimiva ja monipuolinen: alkusalaatti, keitto, leivät, pääruoka ja kahvi kuuluvat kokonaispakettiin (11,80 €). Alkusalaatit ovat simppeleitä, mutta oivaltavia. Keitot ovat korkeatasoisia, erityisesti maistamani porkkana-inkivääri-kookoskeitto vei kielen mennessään. Se saattoi jopa olla viime vuosien paras lounaskeitto. Kauaksi ei jäänyt klassinen maa-artisokkakeittokaan.


Huomasin jälkikäteen, että olin eksynyt Bruketiin usein sattumalta kanapäivänä. Näinpä olen päässyt maistamaan sekä vaahterasiirapissa marinoitua kanaa pensaspapu-pekonipaistoksen kera että marinoitua kanaa kimchillä, unohtamatta kana-juurespannua. Erityisesti ensin mainittu vei syviin ja maukkaisiin tuntemuksiin. Tuoreimmalla lounaskäynnilläni sain eteeni korealaista bibimbapia naudan ulkofileellä, kasviksilla, kimchillä, kananmunalla, riisillä sekä gochujang-kastikkeella. Oli kuulemma kokin lempiannos. Samalla sain myös ystävälliset ohjeet sekoittaa kaikki lautasella olevat ainesosaset keskenään. Eksoottinen annos oli näyttävä ja tosiaan aikamoinen makujen iloinen sekamelska. On hienoa, että tavallisella lounaskäynnillä pääsee makumatkalle vaikkapa sitten Korean niemimaalle. Ylipäätään Bruketin pääruoat ovat ajatuksella tehtyjä laadukkaita kokonaisuuksia.





Leipätehdas ja sen sisällä operoiva Bruket ovat viileitä (siis cooleja) mestoja. Itse ravintolasta jää ulkonäöllisten seikkojen puolesta parhaiten mieleen betoniset portaat, joita pitkin ravintolaan noustaan. Varsinainen miljöö ylhäällä ei ole erityisen mieleenpainuva. Jussi TwoSevenin aulan seinälle maalaama jättimäinen perhonen on vangitseva. Aulan toisen puolen seinällä on kuva ajalta, jolloin tehtaassa tehtiin leipää, eikä pp-esityksiä. Nämä molemmat on mahdollista nähdä myös ravintolasta käsin, mikäli osaa asemoida itsensä oikein.





Lounaan yhteydessä voi täyttää vatsan lisäksi myös kulttuurinnälkänsä, sillä aulasta pääsee kätevästi maksuttomaan Kulttuurikeskus Caisan Galleriaan, jossa on tällä hetkellä Pop Contemporary -näyttely, aiheenaan moderni pop-taide yhdistettynä katutaiteen tyyliin.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Bruket Cafe
Kaikukatu 4 B (Leipätehdas)
00530 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti