maanantai 8. toukokuuta 2023

Mamma Rosa

Mamma Rosa on töölöläinen ravintolainstituutio vastaavalla tavalla kuin vaikkapa Kuu tai Lehtovaara. Töölöntorin laidalla sijaitsevalla ravintolalla on ikää enemmän kuin itselläni, yli 40 vuotta. Olin liikkeellä ystäväni kanssa, koripallofinaalia odotellessamme. Saimme pöydän lasiseinäiseltä verannalta.

Parsasesongin kunniaksi avasin pelin valkoisella parsalla jokirapuhollandaisella (18 €). Parsaa on aina kiva syödä, mutta totuuden nimissä, eihän se itsessään maistu juuri miltään. Tässäkin tapauksessa maku tuli hollandaisekastikkeesta, muutamista jokiravuista sekä ruohosipulista. Ihan mukava avaus, mutta ei mitään ihmeellistä auringon alla. Ystäväni parsakeitto (12 €) oli kuulemma ”ihan ok”. Selvä. 

Samainen kaveri sortui pääruoan kohdalla helppoon valintaan eli pizzaan (Pollo 17,50 €). En päästänyt itseäni yhtä helpolla, vaan investoin varani gratinoituun broileriin timjami-sienipastalla (23 €). Annoksessa tapahtui liikaa ja komponentteja oli turhan paljon: kanaa, pastaa, timjamia, rucolaa, tomaattia, sieniä, parmesaania, kastiketta. Maut eivät pelanneet yhteen erityisen onnistuneesti. Samaan aikaan annosta vaivasi myös jonkinasteinen mauttomuus. Suoraan sanoen se oli hieman tylsä. Mutta kyllähän kanaa ja pastaa syö aina ihan mielellään – kuten pizzaakin. Tosin ystäväni pizza näytti hyvin tavanomaiselta, tylsältä sekin, jos totta puhutaan. Erityisiä kommentteja suuntaan tahi toiseen en siitä seurustelun lomassa kuullut. Pääruokamme oli helppo unohtaa kävelymatkan aikana Kisahallille.

Mamma Rosa tarjoili meille alkuun palat talonleipää, jota dippailimme oliiviöljyssä ja balsamicossa. Pyynnöstä saimme vielä toisetkin. Tilasin lasin Brunito-punaviiniä (12 cl; 7,80 €), joka hyväili suutani miellyttävästi. 

Lasiseinäinen veranta oli sinänsä miellyttävä paikka nauttia antimista ja keväisestä ilmasta, mutta tunnelma siellä oli aika tiivis. Sijaintimme vuoksi ravintolan muun miljöön havainnointi jäi hyvin vajavaiseksi. Tarjoilu sujui rutiininomaisesti, mutta ei siitä pahaa sanottavaa jäänyt. Mamma Rosa on perinteikäs ravintola, joka ei erityisemmin vakuuttanut. Hinnoissakin oli ”töölöntullin” lisää.

Ruoka 3/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 2/5

Mamma Rosa

Runeberginkatu 55, 00260 Helsinki 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti