lauantai 6. toukokuuta 2023

Villa Severino

Alkuvuoden pizzeriatapauksia on varmasti Villa Severino, joka avasi ovensa joulukuussa kaikista maailman paikoista Helsinki Outletiin. Edellisellä käyntikerralla Helsinki Outletiin ei tullut mieleenikään käydä ostoskylän ainoassa ravintolassa (Pizza Hut) tai kahvilassa (Espresso House), mutta tällä kertaa Villa Severino oli ainoa syy poiketa Vantaan Ikean lähiseudulle.

Villa Severino tarjoaa pizzojen lisäksi antipasteja, salaatteja, pastoja ja muita pääruokia, mutta oli selvää, että pizzojen takia tänne jumalan selän taakse oli tultu – oikein pöytävarauksen kera. Jälkimmäinen varmuuden maksimoimiseksi. Pizzalista oli mukavan tiivis sisältäen vain yhdeksän vaihtoehtoa. Pyrin usein ottamaan ravintolan nimikkoannoksen, niin nytkin. Valitsin siis Villa Severinon (23 €), joka sisältää Fior di Latte -mozzarellaa, burratajuustoa ja -vaahtoa, tryffelipunajuurta, San Danielen kinkkua sekä basilikakastiketta. 


Pienehkö, mutta muhkean mehevä pizza herätti monipuolista värimaailmaa myöten mielenkiintoni välittömästi pöytään saapuessaan. Katse kiinnittyi pizzan päällä oleviin tryffelipunajuurilastuihin, joita en ole ikinä aiemmin kohdannut. Kävin pizzan kimppuun samalla innolla kuin Viikin lehmät kirmaavat kevätlaitumelle. En pettynyt odotuksissani, sillä pizza oli erinomaisen herkullinen. Makumaailma oli moninainen, mutta vaikka pidän monipuolisista mauista pizzassani, olisin voinut kokonaisuuden nimissä uhrata tryffelipunajuuret. Arvelen, että joku pitää pizzaa liian kompleksisena. Vielä yksi juttu pizzasta! Villa Severinon reunat olivat ehkä parhaimpia koskaan. Valloittavan hyviä!

Jälkiruoaksi oli pakko ottaa gelatoa – jo pelkästään sen vuoksi, että jäätelö haetaan valkoisen Fiat 500:n sisältä. Ihastuttava idea ja toteutus! Valitsin mauiksi keskikokoiseen kippoon (6,80 €) hasselpähkinää ja eksoottiselta kuulostavaa napolilaista mansikkajuustokakkua. Gelato oli täyteläistä ja maukasta. 


Villa Severinon värikkään pompöösistä miljööstä voi olla montaa mieltä. Itse en välittänyt. Seiniltä löytyy kuvia Mona Lisasta ja ties mistä patsaista. Oma mielenkiintoni tässäkin tapauksessa kohdistui keittiön toimintaan ja sen keskeisimpään peluriin, massiiviseen Fazzone-pizzauuniin. Palvelu oli turhan verkkaista. Kauan kaivattu tehokkuuden puhuri kuitenkin osui, kun laskua tilatessani tarjoilijan kädessään pitämä jonkin sortin monitoimilaite puski maailmaan laskuni, jonka pystyin kuittaamaan heti. Normaalitilanteessa olisin odottanut sitä parista minuutista puoleen tuntiin, kuten kaikki tietävät. Hyvä Villa Severino, asiakkaat kiittävät tästä tuottavuus- ja tehokkuusloikasta!


Villa Severino on lähitienoon ehdoton kuningasravintola. Tosin kilpailu ei ole tiukkaa. Uskaltaisin väittää, että se voisi toimia jopa varsinaisena syynä lähteä Helsingin ja Vantaan rajamaille.

Ruoka 5/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 3/5

Villa Severino

Tatti 17, 00760 Helsinki (Helsinki Outlet)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti