perjantai 2. helmikuuta 2018

Kanniston Leipomo

Tulevana maanantaina vietetään jälleen kansallisrunoilijamme kunniaksi Runebergin päivää, jolloin saamme herkutella päivän kenties konkreettisimmalla ilmentymällä eli runebergintortulla. Tuo mantelilla, sokerikuorrutteella ja hillolla maustettu sekä rommilla terävöitetty herkku on kuulunut aikuisikäni leivonnaissuosikkeihini. Siksi ei pidä ihmetellä, miksi löysin itseni lumimyrskyisenä torstaiaamuna Kanniston Kallion kahvilasta pari minuutta avaamisen (klo 7.30) jälkeen. Kahvila toimi minulle myrskyn keskellä turvasatamana samalla lailla kuin kohtu tuo turvaa sikiölle – tosin leipomo oli miljööltään huomattavasti miellyttävämpi. Ei kahvilakaan suuren suuri ollut, paikkoja oli vain muutamia, mutta sisustus miellytti silmää ja loi kotoisat puitteet kahvittelulle.



Leivonnaiskisassa runebergintortun vahvuuksia on maun lisäksi myös sen koko: se on juuri sopivan kokoinen! Se on syöty muutamalla lusikallisella, eikä sen työstämiseen tarvita rajattomia resursseja (case puolenkilon pulla).

Runebergintorttua (2,70 €) komppaamaan otin cappuccinon (3,40 €). En voi väittää olevani minkään sortin torttuasiantuntija, enemmänkin innokas harrastelija. Tortussa tärkeintä kuitenkin on maku ja sopiva kosteustasapaino, liian kuiva ei missään nimessä saa olla. Se on synneistä suurin. Rommin pitää myös maistua. Hilloa ja kuorrutetta tulee olla riittävästi, mieluusti (lähes) reunoille saakka. Kanniston runebergintorttu täyttää kriteerini ja on torttujen aatelia vuodesta toiseen.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Kanniston Leipomo
Kaarlenkatu 13
00530 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti