Nyt käynnissä olevat SYÖ-viikot ovat tietojeni mukaan Pennyn ensimmäiset. Se on mukana humussa tarjoamalla kympin sopuisaan hintaan flank steakin paistetuilla tryffeliperunoilla ja valkosipulimajoneesilla. Penny lyö pöytään kummisetämäisen tarjouksen, jota on käytännössä mahdotonta ohittaa.
25-paikkainen ravintola oli täpösen täynnä lauantaina alkuillasta. Pöytävaraus on siis suositeltava ja sellainenhan minulta aina löytyykin. Pöytä järjestyi parissa minuutissa, mutta illan mittaan varaajienkin odotusaika eteisessä piteni ja piteni. Varaamattomat kääntyivät häpeissään pois. Suosiolla on hintansa.
Pääruokavalintani oli kiveen hakattu, mutta alkupalaakin teki mieli. Listalta löytyi kolme vaihtoehtoa ja seinältä vielä yksi vaihtuva (etanat vuohenjuustolla 15 €). Päädyin kuitenkin sesongin mukaisesti perunabliniin keltajuuripestolla ja belugalinssikaviaarilla (12 €), joka osoittautuikin aivan ihastuttavaksi setiksi. Annoksen tekstuuri ja maut pelasivat erinomaisesti yhteen. Tumma perunablini erottui kivasti vehnä- ja tattariblinien sameista vesistä. Sitä haastoivat lautasen pohjalla ollut muusimainen keltajuuripesto, linssikaviaari, marinoitu sipuli sekä smetana. Mallikelpoinen alkupala, vaikka hinta hassusti kohosikin pääruokapihvin yli.
Flank steak -annos oli simppeli, mutta toimiva: useampi lihasiivu, tryffeliperunaa ja pohjalla valkosipulimajoneesia. Liha oli mureaa, laadukasta ja herkullista. Perunat olivat maukkaita, mutta niistä ei kyllä löytynyt tryffelin makua. Annos oli kaikessa konstailemattomuudessaan tasapainoinen ja suunmukainen kokonaisuus.
Penny jatkaa laadukasta tekemistään ja saa tuvan täyteen varmasti jatkossakin – oli käynnissä SYÖ-viikot tai ei.
Ruoka |
Kokemus |
Hinta-laatu |
Penny
Uudenmaankatu 13
00120 Helsinki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti