Illan avasi komeasti alkupalakokoisena tilattu tattirisotto. Risottoa ryyditti mascarpone- ja parmesanjuustot sekä tryffeliöljy. Risoton maku oli herkullinen ja koostumus oikeaoppinen. Sitä oli myös sopiva määrä eli juuri sen verran, että lisää olisi tahtonut, mutta näin oli hyvä. Pääruokaa jouduin laajalta listalta pähkimään harvinaisen pitkään: burgeria, kanaa, pihviä vai pizzaa? Lopulta yllätin itsenikin valitessani rapu-chilipastan (16,90 €). Öljyssä paistettuja jättiravunpyrstöjä komppasivat fettuccini-pasta, chili, basilika, retiisi ja fenkoli. Pasta-annokset ovat toisinaan sellaista tasaista torvensoittoa alusta loppuun: hyvää, mutta mieli haikaa jo muualle. Nyt niin ei käynyt. Tuhtia pastaa tasapainottivat mm. retiisi ja fenkoli. Chilissä oli potkua parahultaisesti. Maukkaat ravut pelasivat pääroolinsa oivallisesti. Jälkiruoaksi otin vielä pari palloa jäätelöä (yht. 5,90 €). Kaunis ja toimiva annos päätti onnistuneen illan.
Puiston viinipuoli vakuutti. Ehkä se johtui siitä, että päätimme skipata tylysti vihreän kortin viinit, mutta testata silti talon punaviinin. Kyse ei kuitenkaan ollut mistä tahansa bulkkilitkusta, vaan Italiasta tulevasta Roverso 2001 -punkerosta (60 € pullo), joka on tehty harvinaisesta grasparossa-rypäleestä. Tasapainoisen elegantti viini vei pöytäseurueemme sydämet suoraan Emilia-Romagnan aurinkoiselle maaseudulle. Sen sijaan alkujuomaksi ottamani gin tonic Fiskarsilaisesta Ägräs-ginistä, ryyditettynä timjamilla sekä mustikoilla, ei ollut kaksinen. Valitettavasti kuitti, josta olisi voinut tarkistaa alkuruokarisoton ja gt:n hinnat, hävisi jonnekin Tammelan Wanhan Mestarin ja Moro Sky Barin hähmäiseen välimaastoon.
Ruoka |
Kokemus |
Hinta-laatu |
Puisto
Koskipuisto
33100 Tampere
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti