torstai 14. syyskuuta 2017

Daddy Greens Pizzabar

Meitä pizzoihin rakastuneita herkkupyllyjä on viime aikoina pidetty enemmän kuin hyvänä. Pizzakentän ns. iso murros alkoi jo joitakin vuosia sitten, mutta viimeisimmän aallon mukana olemme päässeet nauttimaan mm. napolilaisen koulukunnan edesottamuksista. Tästä valioluokan esimerkkinä toimikoon aiemmin testaamani Via Tribunali. Sittemmin pikkulinnut ovat laulaneet, että niinkin kauas sivistyksestä kuin Oulunkylään olisi auennut uusi suosittu pizzeria, mutta mene ja tiedä. Käydään tarkistamassa, kunhan sinne asti joudutaan.

Napolilaista pizzaa ei kuitenkaan tarvitse mennä lähiöihin saakka etsimään, sillä sitä saa nykyisin myös Töölöstä, ripauksella New York -twistiä. Daddy Greens Pizzabar edustaakin napolilais-newyorkilaista tyyliä. Napolilaisen pizzan tunnusmerkkinä on pizzan pehmeys, kun taas big apple tuo pizzaan rapeutta ja savuisuutta. Daddy Greensin ravintoloitsijat toteavatkin, että pyrkivät saamaan pizzoihinsa molempien tyylien parhaat puolet, emmekä me kuluttajat luonnollisesti vähempään tyydytäkään. Keittiön sydämenä toimii samanlainen ylipainoinen uuninhirviö kuin virkaveljellä Torikortteleissa.


Daddy Greensin pizzalista käsittää 12 pizzaa. Jotkut kauhistelevat sitä, että nykypäivänä pizzasta pitää maksaa kyyjärveläistä yksiötä vastaava hinta, mutta niin se vaan on. Asuntojen hinnat nyt vain tippuvat syrjäseuduilla kovaa vauhtia. Daddy Greensin pizzojen hintahaitari pyörii 11 ja 17 euron välimaastossa. Valitsin mafialeffatyyliin nimetyn Mikie Geen (15 €). Kymmenen minuutin odottelun jälkeen eteeni tuotiin kiekko, josta löytyi tomaattia, mozzarellaa, salamia, paprikaa ja karamellisoitua sipulia, joista erityisesti viimeksi mainitulle nostan isosti hattua. Olipa viehättävän herkullinen uusi tuttavuus pizzassa! Muutoin pizza oli peruslaadukasta tasoa. Täytteitä ei ollut liiaksi, vaan juuri sopivasti. Pohja oli kuohkean maistuva. Pizzaa söi mielellään. Seuralaiseni Margherita (13 €) oli simppelimpi kokonaisuus, mutta keräsi kutakuinkin vastaavantasoiset kommentit.


Daddy Greensin tiloja ei voi sanoa tyylikkäiksi suurin surminkaan. Omannäköisensä ne kyllä ovat. Kalsean vaaleat betoniseinät yhdistyvät paikka paikoin paljaaseen tiileen. Seiniltä löytyy myös tauluja, joita en ikimaailmassa huolisi omaan kotiini. Kattoa koristaa hämähäkkimäinen valokokonaisuus. Pöydät ja tuolit ovat eriparisia, kuten niin usein nykypäivänä. Asiakaspaikkoja on reilu parikymmentä, joten Daddy Greens ei voi ylpeillä suurilla tiloillaan.

Daddy Greens on tasokas, ja sitä kautta tervetullut tulokas Helsingin pizzakentälle. 

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu
Daddy Greens Pizzabar
Humalistonkatu 3
00250 Helsinki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti