tiistai 4. joulukuuta 2018

No Pizza

Menestystä haalineen Kotipizzan uudehko No Pizza -konsepti ratsastaa pizzabuumin aallonharjalla. Nämä ns. uuden aallon pizzeriat ovat esitelleet meille liuskat, luiskat ja muut napolilaisen kuohkeat pizzapohjat. No Pizzan ulkomaille tähtäävä konsepti on pitkälle brändätty, asiakaskohderyhmän ollessa milleniaalit. Ravintolaan on suunniteltu brändiin sopiva oma musiikkimaailma, eikä käteinen käy maksuvälineenä. Pizzojen verkkokauppakin löytyy. Paljon puhetta on siis ilmassa, mutta itse tuotteesta vähemmän. En ollut etukäteen kuullut kovin ylistäviä arvioita No Pizzan pizzoista, joten minulla ei ollut kiirettä mennä testaamaan kesäkuussa Citycenterissä avattua ravintolaa.

No Pizzan pizzalista käsittää kymmenkunta pizzaa. Osa niistä on kohtuullisen hauskasti nimetty (Poronkusema, Scandinavian Masterpiece), osa kenties vähemmän hauskasti (Cheeses Christ, Huarache). Päädyin Hammer-nimiseen pizzaan (13 €), jossa tomaattipohjan päällä oli maalaiskinkkua, puolikuivattuja keltaisia tomaatteja sekä rucolaa. Pizzan liuskamaisesta muodosta tuli mieleen Skifferin pizzat. No Pizzan pizza oli varsin kelvollinen, mutta ei enempää. Se oli hyvä, mutta se ei jäänyt mieleen. Kinkkua oli annosteltu hyvällä kädellä tomaattien tuodessa raikkautta kokonaisuuteen.


Seuralaiseni otti Huarache-pizzan (14 €), joka on meksikolaishenkinen. Pizzasta löytyy mm. taco-maustettua jauhelihaa, murennettuja nachoja, salsa verdeä, hapankermaa ja korianteria. Seuralaisenkaan reaktioiden perusteella ei välttämättä vielä maailmaa valloiteta. Ihan hyvää, mutta ei ihmeellistä.



No Pizzan meininki on jännää. Interiöörissä vaihtelevat puun sävyt mustan kanssa. Yhden seinän peittävä taideteos hallitsee ilmatilaa. Palvelu on nuorekkaan epämuodollista, ehkä liiankin kanssa. Tai sitten minä alan olemaan konseptiin liian vanha. Osalle asiakkaista lyötiin tilauksen yhteydessä piippari käteen, jolloin pizza piti itse hakea tiskiltä – meille valmiit pizzat tuotiin pöytään. Kummallista. Ruokailun jälkeen asiakkaan kuuluu viedä kiltin omatoimisesti välineet yms. lajittelupisteelle. Tuli mieleen koulun ruokala. Ai niin, olisiko pöytäkin pitänyt pyyhkiä valmiiksi seuraavia varten?

No Pizzan pizza oli mukiinmenevä, mutta ei jättänyt pysyvämpiä muistijälkiä. Konsepti tuntui vielä hakevan uomiaan. Maailmanvalloituksesta ei vielä näillä elementeillä kannata haaveilla, mutta jään seuraamaan mielenkiinnolla konseptin taivalta.


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




No Pizza
Kaivokatu 8 (Citycenter)
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti