keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Coyoacán

Oulukin on jo päässyt texmexin jälkeiseen aikaan. Todistin tämän käydessäni kesälomareissulla syömässä aitoa meksikolaista ruokaa tarjoavassa Coyoacánissa. Pieni ravintola on idyllinen ja hauskasti sisustettu. Teemaa on haettu mm. kuolleiden päivästä, Frida Kahloakaan unohtamatta. Tykkäsin kyllä miljööstä, ei siinä mitään.



Tilasimme alkuun klassisesti nachot guacamolen, pico de gallon sekä hapankerman kera (5,90 €). Nachot olivat maistuvia, mutta lisukkeita oli annosteltu turhan kitsaasti. Tarkoituksena oli tilata alkupalalistalta myös picanha-viipaleita uppopaistetun maissikakun kera (14,90 €), mutta tässä kohtaa tapahtui jotakin perin erikoista. Saimme kyllä itsevalmistetut maissilastut alkuun, mutta lihaviipaleita ei näkynyt missään. Ajattelin, että kyllä ne sieltä tulevat. Ja niin tulivatkin. Pääruokani kanssa. Olimme Taco-tiistain (kolme tacoa -20 %!) kunniaksi ottaneet kumpikin kolme tacoa pääruoaksi (alennuksen jälkeen 14,32 €). Edessäni oli siis kaksi pääruokaa: sekä Black Angus -naudasta siivutettua picanhaa grillattujen sipulien, salaatin sekä guacamolen, hapankerman ja maissitortillojen kera (29,90 €) että kolme gratinoitua tortillaa täytteinään tinga-broileria, pastor-porsasta ja suadero-nautaa (hassuja nimiä). Onneksi nälkä oli kova, kun lounas oli jäänyt väliin!



Täytyy kuitenkin sanoa, että oma konseptini vähän hajosi kahden samanaikaisesti tuodun pääruoan edessä. Tämän vuoksi täydellisen tarkat makumuistot jäivät rekisteröimättä, kun yritti keskittyä suorittamiseen. Sen kyllä noteerasin, että picanha oli laadukasta ja hyvällä näkemyksellä paistettua. Salaatti raikasti annosta, mutta en löytänyt luontevaa roolia tortilloille. Ne jäivätkin syömättä. Koska halusin ensimmäisenä iskeä hampaani juuri picanhaan, jäivät tacot jäähtymään naapurilautaselle. Jäähtyneinä ja vähän kuivahtaneina tacoista ei saanut enää parasta irti.



Laskua maksaessani ihmettelin kolmenkympin ”alkuruokaa”, kun muistelin sen olleen vielä listalla 15 euron hintainen. Ystävällinen tarjoilija sanoi, että voimme tarkistaa asian ruokalistalta, jos haluan. Siinä kohtaa tein ratkaisevan virheen, kun sanoin, että annetaan olla, uskon kyllä. Jälkikäteen tarkastin ruokalistan netistä ja löysin sieltä kaksi picanha-annosta. Tarjoilija oli ilmeisesti käsittänyt, että haluan kaksi pääruoka-annosta. Tokihan olin huomannut ”alkupalani” suuren koon, mutta jotenkin sitä alkoi vain syömään, kun niin hyvältä näytti. No, se siitä. Eteenpäin.

Ruokien kanssa nauttimamme yhdysvaltalainen Grapes and Stripes Zinfandel-rypäleestä tehty punaviini (4,80 € / 12 cl) jäi pahasti statistin rooliin. Se tarjoiltiin muutenkin aivan liian (huoneen)lämpöisenä, jolloin siitä ei saanut mitään irti. Olisi pitänyt ottaa jotakin muuta, esim. mezcalia, sillä juomalista oli vakuuttava ja perin kiehtovan oloinen.



Käynnistä Coyoacánissa jäi hassu fiilis ruokasekoilun takia. Picanha oli hyvää, mutta tacojen päivän paras kunto jäi tarkistamatta. Palvelu oli ystävällistä ja huomioivaa muilta osin.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Coyoacán
Hallituskatu 27
90100 Oulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti