torstai 11. heinäkuuta 2019

Green Egg

Jyväskylässä illan ruokapaikaksemme valikoitui S-ryhmän parin vuoden ikäinen kävelykadulla sijaitseva Green Egg. Katuruokahenkinen ravintola on saanut faninsa, enkä sitä ihmettele. Ruokalista on herkullisen ja trendikkään kuuloinen, eikä hinnoitteluakaan ole vedetty överiksi asiakasomistajien ja tavan tallaajien suureksi iloksi.

Green Egg on arvatenkin saanut nimensä samannimisestä keraamisesta hiiligrillistä, joka kuulemma nostaa grillaamisen sille kuuluisalle nextille levelille. Kovat on ainakin puheet!

Tilasin friteerattua halloumia sweet chilikastikkeella (7 €) sekä kanakebab-bunin (14,50 €), jonka kylkeen tulevat ranskalaiset vaihdoin batuihin eli bataattiranskalaisiin (vaihto 1 €). Halloumi teki kauppansa hyvällä ruokahalulla, kuten olettaa sopi. Syntistä, mutta hyvää. Bun eli suomeksi täytetty sämpylä sisälsi kanakebabia, kimchiä, pikkelöityä punasipulia, makeaa chilikastiketta sekä lime-korianterijogurttia. Vahvojen makujen sekamelskasta ei ollut helppo erottaa esim. kanakebabia, mitä harmittelin. Silti kokonaisuus oli maistuva. Bataattiranskalaiset olivat ensiluokkaisia.

Green Eggin miljööstä jäi mieleen tilan peräosan täyttävä avokeittiö, josta pystyi halutessaan tarkistamaan kokkien edesottamukset. Terassin ruohomatto oli hauska idea, vaikka terassilla syömistä ei Suomen kesä tällä kertaa mahdollistanutkaan.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Green Egg
Kauppakatu 27
40100 Jyväskylä

1 kommentti: