maanantai 1. heinäkuuta 2019

Silvoplee

Näinä aikoina, kun ravintolan elinkaaren voi laskea ennemminkin kuukausissa kuin vuosissa – vuosikymmenistä puhumattakaan – on syytä arvostaa Silvopleen 20-vuotista taivalta kasvisruoan sanansaattajana. Ravintolasta onkin tullut vuosien mittaan jonkinlainen instituutio, johon muita kasvisravintoloita verrataan. Silvoplee on tullut tunnetuksi monipuolisesta kasvisruokanoutopöydästä, mutta myös siitä tosiasiasta, että laatu maksaa (buffet 22,80 €/kg). Totuus nimittäin lävähtää silmille kassalla, kun omat valinnat ja niiden määrä punnitaan vaa’alla.

”Silvopleen noutopöytä tarjoaa kaupungin monipuolisimman ja laajimman kasvisruokavalikoiman. Päivittäin vaihtuva buffet koostuu yli kolmestakymmenestä käsintehdystä herkullisesta ruokalajista.” Kahden käyntikerran perusteella tätä laatulupausta ei missään tapauksessa ole syytä epäillä. Tarjolla on ollut nimittäin monenkirjavaa särvintä, suurin osa salaatteja ja yksittäisiä raaka-aineita, mutta joukossa on ollut myös muutamaa lämmintä ruokaa. Kastikkeita ja tahnojakin on löytynyt riittävästi. Ruoat ovat olleet harkittuja ja kekseliäitä. Silvopleessa ei olla menty sieltä mistä aita on kaatunut, vaan kunnianhimon taso on säädetty muutaman piirun keskitason yläpuolelle.

Lounaani maksoivat n. 12 ja 13,5 €. Sillä sai 500-600 g laatukasvisruokaa. Pari kuivahkoa leivänkänttyä ja vettä sai ns. kaupan päälle. Kuulun siihen koulukuntaan, jonka mukaan onnistuneen lounaskokemuksen päättää kahvi. Jotenkin vain se toimistokahvi oman pöydän äärellä ei ole sama juttu. Silvopleessa lounaskahvi maksaa erikseen (2 €), mistä tietysti iso miinus.

Silvopleen sisustus on mallia kasvispaikassa-kaiken-pitää-olla-vihreää-ja-oranssia-tai-muuten-vaan-värikästä. Itseään kunnioittava kasvisravintola voi kantaa roolinsa ylpeydellä ja näyttää sen myös interiöörillään. Turhan värikkäät mahalaskut on syytä jättää epävarmoille yökastelijoille. Palvelu näyttäytyy vain punnitus- ja maksatustiskillä. Jälkikäteen asiakas nimittäin joutuu korvat luimussa viemään omat tiskinsä keräyspisteelle.

Silvopleen kasvislounaalla on selkeä paikkansa sekä Helsingin ravintolakentässä että jokaisen sekasyöjän ruokavaliossa.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Silvoplee
Toinen Linja 7
00530 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti