tiistai 23. heinäkuuta 2019

Local Bistro

Kun alkukeväästä ravintola-alan ammattilaiset valitsivat Suomen 50 parasta ravintolaa, syynäsin listan läpi normaaliin tapaan tiheällä kammalla. Sijalta 36 löytyi minulle täysin tuntematon ravintola: Local Bistro. Piirisarjan mestari, ajattelin. Sijaintikin jossakin Itä-Suomessa. Miten väärässä olinkaan! Enpä myöskään osannut silloin arvata, että kesäloman autoreissulla löytäisin itseni juurikin Joensuusta ja Local Bistrosta!



Local Bistro tarjoaa lounaalla buffetin (9,70 €), pelkän salaattipöydän ja alkukeiton (8,70 €) tai Pikku-Localin eli päivän lounasannoksen (10,50 €). Buffetissa tarjolla oli mm. savulohilasagnea ja chorizo-olutrisottoa, mutta näistä herkullisen kuuloisista houkutuksista huolimatta ehdoton valinta tällaisissa vähän laadukkaammissa paikoissa on mielestäni aina lautasannos. Niinpä tilasin paistettua siikaa, kaprisperunaa, porkkanaa ja sitruunaista beurre blancia.

 
Ennen pääruokaa kävin kuitenkin keiton ja salaattipöydän kimppuun. Vaikka maissikeitto ja erityisesti ruisleipä jättivät erittäin miellyttävän makujäljen, ei alkusalaatti vielä ollut kummoinen. Mutta sitten räjähti. Samperi sentään, kun se siika-annos oli moniulotteinen täysosuma! Vuoden parhaimpia lounaita, todennäköisesti paras. En löydä annoksesta moitteen sijaa. Siika oli äärimmäisen herkullista, perunapyree samettista, naattiporkkanat ihastuttavia ja kaikkien maut hitsasi yhteen hurmaava beurre blanc -kastike. Saatoin siinä mielessä käyttää hieman dopingia, että avitin annosta entisestään ottamalla sen kylkeen lounasviinin (4 € / 8 cl), joka oli ranskalaista Viognier-rypäleestä tehtyä valkoviiniä.

Jotta ylisanat eivät päättyisi vielä tähän, on myös syytä kehua sekä paikan interiööriä että palvelua. Värimaailma oli ruskean, puun ja mustan välistä leikittelyä. Mieleen jäivät tyylikkäät lankkupöydät sekä tuolit. Koko miljöö oli rakennettu tyylikkäästi ja harkiten. Palvelu oli sydämellistä alusta loppuun.

Joensuulaisilla on Local Bistron myötä syytä olla kaupungistaan ylpeitä. Leuan voi nostaa rinnasta, eikä itsetunto ole enää riippuvainen pelkästään Katajan koripallomenestyksestä. Tällaisen ravintolan (ja tällä hintatasolla!) kun saisi Helsinkiin, niin hyvvee päevee!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Local Bistro
Koskikatu 9
80100 Joensuu

2 kommenttia:

  1. Oho, kovat tähdet meni Joensuuhun! Itse olisin varmaan kyllä langennut savulohilasagnen edessä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, oli kova ja kokonaisvaltainen suoritus Local Bistrolta! Lautasannokset on usein se voittava arpa. Niissä ravintola pääsee paremmin näyttämään kyntensä.

      Poista