torstai 7. marraskuuta 2019

Dylan Kottby

Dylan Kottby on osa Dylan-perhettä. Ketjun Oulunkylän yksikkö sijaitsee auki raadellulla Mäkitorpantiellä, legendaarisen K-Supermarket Mustapekan välittömässä läheisyydessä. Kiva, että ketju on uskaltanut rantautua vähän kauemmaksi keskustan tohinasta. Etelärannan Block by Dylanin olen muuten aikoinani useaan otteeseen testannut ja hyväksi todennut.

Dylan Kottby (hassu nimi: miksi Käpylä, kun sijaitsee Oulunkylässä ja miksi ruotsiksi?) toimii päivisin lounasravintolana. Iltaisin ja viikonloppuisin ravintola on tilausravintola. Tarjolla on myös neuvottelutiloja ja juhlasali. Lisäksi nettisivuilla mainostetaan tarjoilujen tilaamista verkkokaupan kautta sekä ketjun lounassovellusta, jolla saa lounaasta 10 % bonusta. Nyt on yritystä!

Myös ravintolan lounaslista ja tarjonta on leveää. Tarjolla on keittoa, erilaisia salaatteja sekä useita eri pääruokia, unohtamatta tietenkään leipiä, ruokajuomia sekä kahvia. Salaattivaihtoehtoja on runsaasti aina peruskamasta (kurkku, tomaatti, parsakaali, punajuuri) kohti vähän erikoisempia virityksiä (marinoidut vihannekset, marinoitu sipuli, feta, pähkinät ja siemenet, herne-raejuusto, papu-herkkusieni). Ilahduttavaa on, että lounastaja voi pitkälti itse asetella raaka-aineet haluamillaan painokertoimilla lautaselleen, sillä valmiita sekoituksia ei ole liiaksi.





Pääruoista olen maistellut mm. lihapullia, savukassleria, pariloitua kananrintaa, Kievin kanaa sekä paria eri pastaa (aurajuustokana ja savulohi). Pääruokien kohdalla ideologia, jossa kaikille tarjotaan jotakin, voi lopulta kääntyäkin ravintolaa vastaan. Nyt niin on mielestäni käynyt. Olisi syytä keskittyä pariin pääruokaan ja tehdä ne antaumuksella, eikä puolivillaisesti liian montaa. Kievin kana paholaisen majoneesilla sekä savukassler olivat hyviä, lihapullat ja kananrinta mukiinmeneviä, mutta pastat ovat olleet tyypilliseen buffetlounaan tapaan aikamoista mössöä. Keittoja en ole liiemmin maistellut, mutta kookos-porkkana-inkiväärikeitto oli varsin tasapaksu esitys.



Dylan Kottbyn sali on iso, paikkoja on 150 asiakkaalle. Kenties avaruuden takia tilasta tulee lähinnä mieleen työmaaruokala. Tietynlaista kolkkoutta on paikattu – onnistuneestikin – punaisen ja mustan värisävyillä, Modesty Blaise -sarjakuvahahmon naamakuvalla sekä kyseisillä fyysisillä sarjakuvalehdillä seinällä.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Dylan Kottby
Mäkitorpantie 3
00620 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti