tiistai 26. marraskuuta 2019

Paisano

Filippiiniläinen keittiö on kovassa huudossa pääkaupunkiseudulla, aivan kuten esim. georgialainen keittiö muutama vuosi sitten. Uusia ravintoloita tuntuu sikiävän enemmän kuin niissä ehtii käymään. Kävin kesällä testaamassa Kampin Korttelin Pobren ja totesin sen ensiluokkaiseksi ruokakokemukseksi. Nyt oli vuorossa Pobren takana häärivien tyyppien Korkeavuorenkadulla sijaitseva toinen ravintola, uudehko Paisano.

Minulla kävi tuuri, sillä ehdin ravintolaan juuri ennen lounasrysää. Ruuhkan aikana nälkäiset asiakkaat joutuivat jonottamaan ja odottamaan pöytäänsä tovin. Kärsimättömimmät joutuivat nielemään ylpeytensä ja poistumaan takavasemmalle. Itse myhäilin tyytyväisenä pöydässäni ja nautiskelin herkullista lounastani. Toden totta, Paisano jatkaa Pobren tasokkailla jalanjäljillä. Otin Beef Kulman (13,90) riisillä. Kevyessä kookoskastikkeessa löhöilivät isot kimpaleet herkullista nautaa. Sitä oli oikeasti paljon. Ei tässä mitään alkupalaa olisi edes tarvinnut. Vihannekset täydensivät verratonta annosta. Riisi toimi selvästi paremmin kuin Pobressa annoksen kylkeen ottamani riisinuudelit. Ja aivan kuten Pobressa, myös Paisanossa kannatti lutrata huolella pöydässä olevia sooseja. Niitä vain riisin joukkoon ja homma rokkaa kybällä.

Paisano on isompi kuin Kampin virkaveljensä, mutta ruuhka-aikaan pöydät tosiaan täyttyvät nopeasti. Naapurissa toimii muuten aiemmin testaamani Latitude 25, joka oudosti kumisi tyhjyyttään parhaimpaan lounasaikaan. Ovatko asiakkaat siirtyneet Paisanoon?


Paisanon sisustus on tyyliä rento. Mieleen jäivät katonrajassa muhinoituvat pikkelivihannekset, hassut lamppukoristeet sekä pätevän oloinen baaritiski. Palvelu oli aavistuksen töksäyttelevää – liekö johtunut lounasruuhkan tuomasta paineesta vai onko se tietoinen valinta?

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Paisano
Korkeavuorenkatu 45
00130 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti