perjantai 1. marraskuuta 2019

Memphis Hakaniemi

Rosson ikoninen raastepöytä alkaa jäämään entistä vahvemmin historian hämäriin. Jälleen yhden Rosson tarinalle kirjoitettiin viimeiset sanat, kun Hakaniemen Ympyrätalon ravintola suljettiin kesällä. Syksyn myötä tilalle aukesi kuitenkin S-ryhmän toinen ketjuravintola Memphis. Tarkemmin ottaen kyse on itse asiassa uuden Memphis-konseptin ensimmäisestä ravintolasta. Vaikken ole profiloitunut kyseisen ketjun fanina, kävin testaamassa paikan lounaan.

Memphisissä on tarjolla sama lounaslista (10,50–14 €) aina viikon ajan. Se on vahvasti aasialaishenkinen, kuten Trukune Meatballs tai Chicken Panang Curry, molemmat jasmiiniriisillä, todistavat. Toisaalta listalta löytyy myös vuohenjuustosalaatti. Päädyin kuitenkin Asian Falafel-Quinoa Balls -annokseen (11,50 €), jossa kasvispalleroiset tarjoiltiin makealla chilikastikkeella helmicouscousin kera. Annos paljastui varsin onnistuneeksi. Falafel-quinoapallot olivat suunmukaisia ja toimivat kastikkeen kanssa hyvin. Couscous vihannesten kanssa ryyditettynä puolestaan yllätti raikkaudellaan. Harmittelin alkusalaattien uupumista lounastarjonnasta, mutta kahvi sentään kuului pakettiin.

Memphisin interiööri on hempeän punaisenpuhuva. Seinillä on peilejä avaruutta tuomassa, jos isot ikkunat toisella puolella eivät riitä. Huonekasvit tuovat kaivattua vehreyttä. Vanhanaikaisia, mutta kaikkien rakastamia loosejakin löytyy. Miljöö on jotenkin jenkkityylinen. Palvelu oli kassalla asioidessa tuttavallista, mutta hämmentävän sekoilevaa ja tietämätöntä.

Memphis Hakaniemi ei ole minkään sortin sateentekijä edes Hakaniemen ravintolakentässä, mutta toimii varmasti suurelle yleisölle paremmin kuin ajan hampaan kolhima Rosso.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Memphis Hakaniemi
Siltasaarenkatu 18-20 (Ympyrätalo)
00530 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti