keskiviikko 20. marraskuuta 2019

The Happy Red Onion

Länsi-Vantaan legendaarisesta menomestasta Redarista eli Dondosta eli Red Onionista tulee mieleen nuoruus ja hauskanpito. Maailmassa ei ole toista paikkaa, jossa olisin viettänyt nuoruuden kosteita iltoja enemmän kuin edesmenneessä Redarissa. Kyllä vain, vanha Red Onion kuopattiin kesällä 2016 ja vain hetkeä myöhemmin se syntyi uudestaan kuin Feeniks-lintu islantilaisesta tuhkapilvestä. Siinä kohtaa olin kuitenkin jo aikaa sitten vaihtanut fisushottien ja tahmaisen tanssilattian kyllästämät soidinmenot ja taistelutantereet työelämän palaverien täyttämään oravanpyörään ja puolisivistyneeseen täyteläisten italialaisten Veneton alueen punaviinien maisteluun, joten en noteerannut muutosta mitenkään.



Päätimme nuoruuden joraamismuistoihin vahvasti liittyvän ystäväni kanssa treffata juuri The Happy Red Onionissa ja nauttia siellä kunnon ruoat asianmukaisten juomien kera.

Ravintolan pohjakartta oli mennyt hieman uusiksi, mutta kyllä uuden tunnisti vanhaksi ilman promillejakin. Mainostaahan The Happy Red Onion olleensa olemassa aina vuodesta 1994 lähtien, eikä tosiaan vuodesta 2016, jolloin omistus vaihtui. Ruokailuun ja illanistuskeluun edelleenkin parhaimmat paikat ovat loosit. Niitä löytyy entiseen malliin. Saluunamainen miljöö on jätetty elämään. Kuten vanhassa, uudessakaan Red Onionissa sisustajien kättä ei ole painanut sisustuslehti eikä mieltä kultainen leikkaus.

Yllätyksekseni Dondossa oli käynnissä pihvi- ja leikeviikot. Aikamoista. Tartuin luonnollisesti tarjoukseen ja otin Sveitsinleikkeen (15,90 €). Kinkulla ja juustolla täytetty paneroitu possunleike paljastui jättimäiseksi virheeksi. Leike oli hävettävän kuiva niin sisuskalujen kuin ulkopinnankin osalta, eikä siinä ollut tietoakaan mehevyydestä. Ehkä huonoin leike ikinä. Lopputulos oli tosiaan harvinaislaatuisen surkea, mikä oli sinänsä erikoista, että luulisi ravintolan panostavan juuri teemaviikkoihin. Jos niiden aikana tarjoillut annokset eivät vakuuta, miksi mennä kokeilemaan peruslistan annoksia? Väsyneen mauttomat pakastevihannekset tai sinänsä mukiinmenevät bataattiranskalaiset peesasivat vaisusti leikettä. Nälissään ei sentään tarvinnut lähteä, sillä annos oli fyysinen. Maku oli korvattu annoksen koolla, kuten entisaikoina juomien laatu korvattiin määrällä. Bulmers oli sentään raikasta ja hyvänmakuista.


Uusi The Happy Red Onion (jotenkin ärsyttävä nimi) yrittää olla enemmän kuin mihin sen rahkeet riittävät. On turha yrittää Hungaroringin kierrosennätystä, vaikka päässä olisivatkin Porschen ajolasit, jos alla on Ford Mondeon moottori. Pitää valita nöyrästi linjansa: panostetaanko ruokaan vai viihteeseen. En tiedä viihdepuolen nykykunnosta, mutta ruokapuoli petti pahasti. Viiden tähden muistot, yhden tähden ruokakokemus.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




The Happy Red Onion
Iskoskuja 3 B (Kauppakeskus Myyrmanni)
01600 Vantaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti