keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Bryggeri


Bryggeri tuntuu olevan ruoka- ja olutmaailman moniottelija: tarjolla on helppoa ruokaa oluen seuraksi, mutta syötävää löytyy myös vaativampaan makuun ja kokonaisen illan kestoon soveltuvaan tarpeeseen. Olutvalikoima on luonnollisesti vähintäänkin kattava ja lounaallakin tarjottiin lounasolutta parin euron muodolliseen hintaan. 

Olen käynyt kerran Bryggerissä päivällisellä ja käynti jäi mieleen onnistuneena. Nyt oli aika testata lounas. Ajoituksemme oli siinä mielessä täydellinen, että pääsimme sisään samalla ovenavauksella, kun lounaskylttiä tuotiin Sofiankadulle. Tämän vuoksi olimme ensimmäiset paikalla – ja itse asiassa ainoat asiakkaat noin puolen tunnin ajan. Täytyy todeta, että pelottavan hiljaista oli kyllä koko sen kolmen vartin ajan, jonka lounastimme. Ehkä toisellekin kyltille olisi tarvetta. Mietimme, että johtuneeko lounasajan hiljaisuus siitä, että aivan lähitienoolla ei toimistoja juuri ole, eikä toisaalta Senaatintorin turistilaumojakaan keskellä marraskuun ankeutta. 


On aina nautinto päästä korkkaamaan ensimmäisenä kaunis salaattipöytä. Tarjolla oli pirteä kattaus erilaisia makuja kasvispitoisesta päästä. Sen verran herkullista oli, että pahin nälkä – ja vähän enemmänkin – saatiin taltutettua hyvissä ajoin ennen pääruoan saapumista pöytään. Pääruokavalintani kohdistui lounaslistan vakiojäseneen eli hampurilaiseen (12,70 €), joka tällä kertaa oli lajia pulled pork, seuralaisenaan viehkeä kasa maalaisranskalaisia. Hamppari oli muhkean kokoinen, mutta koko annos jo lähes valtava. Taistelin, mutta jouduin lopulta luovuttamaan hirviöburgerin edessä. Majoneesi piristi kivasti burgeria, muuten meno oli tasaisen varmaa suorittamista. Jäätävää kokoluokkaa edusti myös seuralaiseni suppilovahverorisotto (12,70 €). Pääsin sitäkin maistamaan. Maku oli kyllä mainio, mutta risottojen kohdalla usein käy niin, että sitä syö kuola valuen vajaa kymmenkunta haarukallista, sitten vielä useamman haarukallisen mielellään, mutta lopulta tulee seinä vastaan, koska varioimaton makumaailma alkaa tökkiä. Niin kävi nytkin. Se ei varsinaisesti ollut Bryggerin vika, vaan risottojen ylipäätään. Aivan, eli syytämme siis risottoja.


Kaiken kaikkiaan lounas nousi kuitenkin vähintään keskikastiin, erityisesti salaattipöydän vuoksi. Tarjolla olisi ollut myös keittoa (en valitettavasti katsonut mitä), mutta sen syötyään olisi kyllä voinut perua burgertilauksen. Miljöö kellarikerroksessa on avaran tyylikäs ja kiehtova. Trendikäskin varmasti. Palvelu sujui moitteettomasti lähes tyhjässä lounassalissa. Helsingin lounaskentässä on ehdottomasti Bryggerin mentävä aukko.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Bryggeri
Sofiankatu 2
00170 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti