torstai 10. joulukuuta 2015

Dong Bei Hu

Helsingin parhaasta kiinalaisesta ravintolasta on käyty henkistä kung fu -matsia kauan. Joidenkin mielestä parasta kiinalaista osaamista edustaa Lönnrotinkadulla sijaitseva Mei Lin, kun taas esim. Nyt-lehti kirjoitti syksyllä, että paras olisikin Kulosaaressa suurta yleisöä piileskelevä Chengdu. Edellisessä olen taannoin käynyt, jälkimmäisessä en, sillä jos Kulosaareen asti vaivautuu, täytyy jatkaa matkaansa Casinolle asti. Mitä tulee Stadin (Suomen?) parhaimman kiinalaisen ravintolan etsintään, niin ensinnäkin täytyy sanoa, että erilaisia kiinalaisia keittiöitä on iso määrä. Lienee siis käsitteellisesti jossain määrin oikeutettua verrata kiinalaista keittiötä vaikkapa eurooppalaiseen keittiöön. Toisekseen vaikka makuasioista on kiva kiistellä, jäävät ne silti vain makuasioiksi.


En ole kiinalaisen ruoan asiantuntija, vaikka niillä hoodeilla on tullut asuttuakin pieni tovi elämästä, mutta olen aina tykännyt Donkkarista tai Tigerista tai mitä lempinimiä Dong Bei Husta nyt on käytettykin. Mielestäni se edustaa vähintäänkin korkealaatuista kiinalaista keittiöosaamista. Lounaalla alkuun tuotua ”sattumasoppaa” ei pidä säikähtää, sillä parempaa on varmasti luvassa. Pääruoat ovat simppeleitä annoksia, mutta maut ovat niissä aina kohdillaan. Erityisesti omaa sydäntä lähellä ovat nuudelipohjaiset liha-annokset, mutta riisiannokset toimivat yhtä lailla. Dong Bei Hussa ei tarjoilla buffetia, kuten monissa muissa kiinalaisissa, mutta nälkä lähtee joitakin suursyömäreitä lukuun ottamatta pelkästä pääruoastakin.

Kun on etsinyt keskustan alueelta varmaa etnistä lounaspaikkaa, ovat askeleet usein johdattaneet tänne. Tyylikäs ja avara sisustus avaa ovia myös ns. virallisempiin lounas- ja iltatilaisuuksiin. Tätä arvostelua kirjoitettaessa on kuitenkin käynyt niin, että Donkkari on muuttamassa vuodenvaihteen tienoilla Korkeavuorenkadulta Vuorikadulle Kaisaniemen puiston kupeeseen. Toiminta Korkeavuorenkadulla on siis päättynyt lähes 10 operointivuoden jälkeen. Toivotaan, että sama hyvä meininki jatkuu myös uudessa osoitteessa!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Dong Bei Hu
Vuorikatu 20
00100 Helsinki
http://www.dongbeihu.fi/fi/etusivu/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti