maanantai 18. tammikuuta 2016

Fafa's


Loppuvuodesta Nyt-lehti metsästi kaupungin parasta falafeliä. Voittajaksi siivilöityi ehkä yllättäenkin Hakaniemessä majaansa pitävä Metro Fast Food. En ole kyseistä putkaa testannut, mutta voiton jälkeen on kuulemma jonoa syntynyt. Kuuden ravintolan kilpailussa täpärästi mitalisijojen ulkopuolelle jäi Fafa’s, tarkemmin sanottuna Fafa's Kamppi. Olen itse testannut tämän ketjuravintolan toimipisteistä Kampin ja Iso Roban useampaan otteeseen. Muut toimipisteet löytyvät Kalliosta ja Oopperan kulmilta.

Fafasin lista on tullut käyntieni perusteella jokseenkin tutuksi. Olen nimittäin kokeillut varsinaisia falafel-pitoja, mutta myös kana- ja kabab-pitoja sekä salaatteja. Voitaneen siis todeta, että näkemystä löytyy. Tästä huolimatta en ole kovinkaan vakuuttunut. Fafa’s tuntuu olevan ristiriitojensa vanki. Yhtäältä ruoat ovat ihan maistuvia, toisaalta ne maistuvat enemmän tai vähemmän samalta aina. Yksittäiset maut eivät nimittäin oikein erotu kokonaisuudesta. Falafelit ovat olleet parhaimpia annoksia eli niitä kannattaa suosia. Ravintoloiden sijainti on hyvä, minkä vuoksi ne ovat lähes aina täynnä. Fafa’s yrittää tarjota pikaruokaa, mutta suosionsa vuoksi se ei pysty kovin pikaista ruokaa tarjoamaan. Ehkä suurin ristiriita kohdistuu kuitenkin itseeni: vaikka en erityisemmin pidä Fafasista tai sen tarjoamista ruoista, käyn siellä säännöllisesti. Joku siinä siis on. 

Sitten käytännön vinkki: jos ottaa annoksensa – kuten se käsittääkseni kuuluu ottaa leivän sisällä, on syöminen helposti sotkuinen kokemus. Olenkin usein pyytänyt annokseni lautaselle aseteltuna. Tylsää kenties, mutta sujuvampaa. Toisaalta ymmärrän myös tsatsikit poskella syöviä falafel-puristeja. Lautasannoksesta on myös helpompi haarukoida suuhunsa tasapainoisempia suupaloja, sillä leivän sisältä voi yhdellä haukulla tulla kaikki chilit ja toisella kaikki kanat. Näin kärjistetysti siis.


Fafa’s on löytänyt faninsa. Sen näkee jonosta, erityisesti Kampin pisteessä. Ei ole kerta eikä ensimmäinen, kun olen kääntynyt kannoillani nähdessäni ravintolan lävistävän jonon. Silloin on täytynyt hakea ”pikaruokansa” muualta. Ravintoloiden sisustukseen panostamista ei ilmeisesti ole nähty järkeväksi. Sen verran karuja ne ovat. Falafel nassuun vaan ja menoksi. Iso osa syöjistä ottaa annoksensa mukaan tai tilaa sen ruokalähetin kuljettamana kotiovelle. Palvelu sujuu useimmiten englanniksi. Tosin olen huomannut, että suomikin alkaa porukalta pikkuhiljaa sujumaan.

Fafa’s tarjoaa tämän päivän makuja helposti lähestyttävässä paketissa. Suosio tullee jatkumaan tulevaisuudessakin. 

Ruoka
Kokemus
 
Hinta-laatu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti