tiistai 1. maaliskuuta 2016

Latva

Latva ja sen miltei naapurissa sijaitseva isoveli Juuri ovat tuoneet sapakset eli suomalaiset tapakset suomalaisten herkkusuiden tietoisuuteen. Sapakset ovat kotimaisesta ruokaperinteestä ponnistavia suupaloja. Niiden lisäksi Latva on tunnettu mielenkiintoisesta, pientuottajia suosivasta juomavalikoimastaan, joka käsittää niin viinit, oluet kuin cocktailit.



Taannoisilla käynneilläni en kuitenkaan ollut Latvassa sapasten tai juomien perässä, vaan etsimässä vähän parempaa lounasta. Tarjolla on aina kaksi päivittäin vaihtuvaa lautasannosta. Lounaaseen kuuluvat myös leivät, pöytiin tarjoiltu pieni alkusalaatti sekä kahvi. Ensimmäisellä kerralla otin lihapullia, paahdettuja perunoita ja jallukastiketta (10 €). Liha oli ensiluokkaista ja pullat maistuvan meheviä. Jälkimmäisellä kerralla otin kirjolohta sitruuna-korianterikastikkeella, perunaa sekä mysteeriksi jäänyttä, mutta veikeän raikasta tuorejuustoa, joka täydensi kokonaisuutta täydellisesti (10 €). Lohen kohdalla huomasi jälleen Latvan taustalla olevan keittotaidon, niin erinomainen sen paistoaste oli. Molemmat nauttimani annokset olivat kaiken lisäksi vielä esteettisiä mallikappaleita, mikä jo itsessään toi hymyn huulille. Latva kertoo lounasruokansa olevan simppeliä, mutta herkullista. Se nojaa raaka-aineissaan neljän T:n sääntöön: tasokkaita tuotteita tutuilta tuottajilta. Voin käyntikertojeni perusteella yhtyä näihin lausumiin enemmän kuin mielihyvin.


Fyysisiltä ominaisuuksiltaan Latva ei tähyä taivaisiin, sillä sen sisätilat ovat katutasoa alempana, mikä toisaalta sopii sille hyvin. Tilat ovat muutoinkin melko piskuiset. Moni joutuu kiireisenä lounasaikana kääntymään pettyneenä kannoillaan nähdessään täpötäydet pöydät. Interiööri on konstailemattoman pelkistetty. Seinillä on mustavalkoisia valokuvia entisaikojen Helsingistä.

Latva tarjoaa laadukasta lounasruokaa ja on mukavaa vaihtelua niille, ketkä muutoin yltäkylläistävät itsensä buffetlaarien äärellä. Joskus sopusuhtaisempikin annostelu riittää ja laatu voittaa lähes aina määrän.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Latva
Korkeavuorenkatu 25
00130 Helsinki
http://latva.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti