keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Tokyo55

Tokyo55 on kaikkien sushibuffettien matriarkka. Minulla ei ole täsmällistä tietoa siitä, oliko Tokyo55 ensimmäinen ravintola, joka tarjosi nälkäisille (lounastajille) sushibuffettia, mutta arvelisin sen olleen vähintäänkin ensimmäisessä aallossa osallisena. Oli miten oli, minulle Tokyo55:n sushibuffet on pitkään ollut se one and only. On kuitenkin käynyt niin, että uusia haastajia (kuten Kita) on viime aikoina putkahtanut markkinoille kuin kastematoja sateella konsanaan. Oli siis jälleen aika testata, miten vanha leidi pärjää kovassa kilpailussa.

Tällä kertaa ei ollut jonoa ulko-ovella, olimme kai niin aikaisessa. Lounasmaksu (15 €) suoritetaan etukäteen ovensuussa ja sitten vain alas syömään. Muitakin sushinnälkäisiä kuitenkin riitti, sillä alakerta oli tuttuun tapaan lähes täynnä. Miljöö on sinänsä rauhallinen, mutta tilat ovat ahtaanoloiset ja pöydät lähellä toisiaan. Ei siis mikään maailman idyllisin paikka nauttia lounastaan. Ne paikat ovatkin tyystin muualla – täällä täytetään silloin tällöin henkilökohtaiset sushivarastot.


Mutta miltä ne sushit sitten maistuivat? No, kiitos kysymästä, ihan hyvältä. Varmaa työtä sanoisin. Eivät pärjää sushiskenen valioyksilöille, kuten saman kadun Sushi Wagocorolle, mutta näitä saakin syödä masunsa täyteen. Tokyo55 ei myöskään sorru halpamaisiin temppuihin tai selkeisiin ylilyönteihin, kuten pekonisusheihin. Jotkut osaavat arvostaa myös paria salaattilaatua, joita tarjonnasta löytyy sushien lisäksi. Sitten vielä jaetaan lisäplussa ja -miinus. Plussa ylipäätään jälkkäristä, vaikka se olikin vähän outo. Miinus kahvikoneesta, jota laajan neljän ihmisen otannan perusteella ei osata käyttää. Kun lopulta siinä onnistuin, sain kuppiini pahaa kahvia.


Haastajat ovat pistäneet pelin kovaksi, eikä enää voida aukottomasti väittää, että Tokyo55 hallitsee kauniin pääkaupunkimme sushibuffatarjontaa – jonkinlaisena benchmarking-kohteena se kuitenkin ainakin itselleni edelleen toimii.

Tässä kohtaa on vielä nostettava esiin Tokyo55:n naapurissa sijaitseva sisarravintola Izakaya, joka tarjoaa Stadin parhaan afterwork-diilin!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Tokyo55
Runeberginkatu 55 B
00260 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti