tiistai 13. kesäkuuta 2017

Vinkkeli

Pikku Robasta on tullut parin vuoden aikana yksi Helsingin laadukkaimmista ravintolakeskittymistä. Kadun uusi elämä taisi alkaa Pastiksesta, mutta alkutahtien jälkeen ravintolakävijöitä ovat ilahduttaneet omalla panoksellaan myös mm. Ox ja Krog Roba. Viimeisin tulokas on viime vuoden keväällä ovensa Pikku Roban ja Korkeavuorenkadun kulmaan avannut Vinkkeli. Uusklassisen ravintolan taustalla on osaamista aivan Suomen ravintolakentän huipulta eli Savoysta.



Lomalla on ollut tapana käydä kerran pari vähän paremmalla lounaalla ajan kanssa. Tällä kertaa kohteeksi valittiin juurikin Vinkkeli. Lounaalla on tarjolla kolmen ruokalajin menu (29 €). Sen sisältöä ei julkaista netissä, koska keittiön käsiä ei haluta sitoa ennalta ilmoitettuihin annoksiin. Kutakin ruokalajia oli tarjolla kahden vaihtoehdon edestä. Valinnanvara onkin aina jees. Yllätin itseni ottamalla alkuun silliä ja paahdettua perunaa. Yllätys siis siksi, etten erityisemmin pidä sillistä. Pointtina se, että halusin katsoa, mitä huippuravintola saa aikaiseksi sellaisesta raaka-aineesta, jota en normaalisti syö. Ja hyvää työtähän sen suhteen olikin tehty. Vaikka silliannos oli oikein tasokas kokonaisuus, ei siitä pääse mihinkään, että ei se silli meikäläisen suuhun oikein istu. Mutta se meneekin omaan piikkiin, ei ravintolan. Ai niin, ennen alkuruokia tuodut leivät olivat myös herkullisia.



Pääruokavalinta oli poikkeuksellisen helppo: ahvenanmaalaista karitsaa ja kikhernettä. Karun simppeliltä kuulostava annos oli muikea makujen kimara. Karitsa oli oivallista ja kikhernelisuke pelasi sivuosassaan erinomaisesti. Jos jotain haluaisi valittaa, niin makumaailma olisi voinut olla pelkistetympikin. Toinen sooseista oli kenties turha. Jälkiruokana oli sesongin mukaisesti raparperikeittoa ja kanelimoussea. Tässäkin annoksessa makuja oli vähintään riittämiin, mutta nyt ne oli nivottu pääruokaa onnistuneemmin yhteen.


Vinkkeli sijaitsee talossa, joka on rakennettu Eiffel-tornin syntyvuonna eli 1889. Ravintolan sisustuksesta on vastannut Futudesign, jonka kädenjälkeä on myös yksi Helsingin tyylikkäimmistä ravintoloista eli Bronda. Vinkkelin miljöö huokuu hienostuneisuutta. Se on jännä yhdistelmä vanhanajan charmia ja nykyaikaista trendikkyyttä. Väripaletista löytyy valkoista, mustaa ja ruskeaa. Päätyseinän isojen peilien muotokieli on haettu kivasti ikkunoista. Seinältä löytyy Esa Blickin helposti tunnistettavia töitä. Iso kattolamppu on myös itsessään taideteos. Lämminhenkinen palvelu on Vinkkelin vahvuuksia.


Pitkän iän ainesosat ovat Vinkkelissä kunnossa, joten sille on helppo ennustaa sitä. Käyntikerrallamme pöydät olivatkin kiitettävän täynnä alueen bisnesväkeä lounastamassa kansainvälisine vieraineen. 

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Vinkkeli
Pieni Roobertinkatu 8
00130 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti